Superliga Romaniei Cristi Balaj, atac vehement la adresa lui Gigi Becali în scandalul ”omenia”. "Când se simte presiunea rezultatelor, începe împroşcarea cu noroi"

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Președintele CFR Cluj, Cristian Balaj (52 de ani), a reacționat vehement la declarațiile patronului echipei FCSB, Gigi Becali (65 de ani), care a dat de înţeles că între echipele din Liga 1 există aranjamente.



Gigi Becali a început să-și pună fotbalul românesc în cap, asta după ce a spus, după partida dintre Rapid și Hermannstadt, încheiată cu victoria giuleștenilor, că a existat o ”omenie” între cele două echipe. Aceste acuzații ar putea veni în contextul în care Dani Coman (președinte Hermannstadt), Marius Măldărășanu (antrenor Hermannstadt), Dănuț Perjă (manager Hermannstadt), dar și Vali Negru (antrenor secund Hermannstadt) au fost jucătorii Rapidului.

Balaj: ”Aceleași persoane fac scandal”

Oficialul echipei din Cluj a precizat că sunt mereu aceleași persoane care ies în față, atunci când vine vorba despre un scandal sau o controversă în ceea ce privește SuperLiga.

”În momentul în care simt presiunea rezultatelor sau a adversarelor nu se mai acceptă competiția sportivă și începem să împroșcăm cu noroi. Regăsim cuvinte, oarecum pasaje din viața lor, din ce au făcut de-a lungul timpului. Aceleași persoane le regăsim, dacă veți urmări anii precedenți se vor regăsi aceleași persoane care încep să se plângă, să facă scandal.

Din păcate ne simțim și noi atrași în acest joc al unor cuvinte sau fraze reprobabile, tocmai din dorința de a ne proteja, a răspunde sau de a contracara. Nu ascundem că avem impresia că dacă nu spui nimic lumea crede pentru că de la CFR de-a lungul timpului nimeni nu a spus nimic atunci când erau greșeli împotriva CFR-ului”, a declarat Balaj în cadrul emisiunii ”Fanatik Superliga”.

”CFR a adus puncte fotbalului românesc în Europa”

Cristi Balaj a mai precizat că ”feroviarii” au avut cele mai bune rezultate pe plan european în comparație cu restul echipelor românești care au participat în aceste competiții de-a lungul timpului.

”Au trăit cu impresia sau au rămas cu impresia că CFR a câștigat campionatul datorită arbitrajelor. Și dacă ar fi așa, să spunem că au fost greșeli în favoarea sau în defavoarea tuturor echipelor, rezultatele din cupele europene tot datorită arbitrajului a făcut puncte și a adus puncte fotbalului românesc CFR-ul?

Dacă celelalte echipe ar fi adus jumătate din cât a adus CFR ca număr de puncte, în acest moment ne-am fi situat diferit față de poziția pe care o ocupăm. Din păcate avem nevoie de a disputa mai multe meciuri pentru a ajunge în grupele competiților europene.

În ultimii șase ani CFR a luat de cinci ori. Sunt aceeași oameni care vă dezamăgesc prin afirmațiile pe care le fac. Începe același joc, scenarii. Vin și întreb pe cine a oprit în cupele europene să facă mai multe puncte, tot arbitrii?

Dacă meritau să joace în Champions League de ce au luat 10-0 în două meciuri tur-retur? Tot a arbitrilor din România a fost vina? Dan Petrescu răspundea la atacurile care au apărut. În acest moment nu este Dan Petrescu, Dan Petrescu din fericire pentru fotbalul românesc s-a calificat în sferturile competiției în care se află și nu putem decât să ne bucurăm.

Cine sunt inițiatorii? Dar greșeli există pentru că și noi ne-am plâns. Ținta este fiecare echipă care are șanse să îi ajungă. Nu avem motive? Inventăm. Ne-am plictistit oarecum”, a declarat președintele ardelenilor.

Ce a declarat Gigi Becali despre ”omenie”

Finanțatorul FCSB și-a exprimat clar dorința ca Hermannstadt să nu ajungă în play-off pentru a nu fi suspiciuni de meciuri aranjate.

”Nu știu eu, nu mă bag eu la omenie. Când e vorba de omenie nu mă bag eu. Nu am spus așa ceva. Eu nu o interpretez. Mulți au vorbit de omenie. Eu zic că nu mai există omenie. Eu nu cred. Eu râd când zic ei. Toți vor să joace în play-off. Eu văd 7 puncte distanță. FCSB lider detașat. Și ce, patru puncte nu sunt de ajuns? Noi, la final, dacă rămâne așa. Noi jucăm cu locul 6 și 5, probabil mai slabe.

Voiam să fie Hermannstadt. Dar nu mai vreau. Alții zic, eu nu zic așa ceva. Dacă e ce zic ăia... Dar eu nu zic. Dacă e ca ăia (n.r. omenie la Rapid - Hermannstadt). Poate că eu sunt fraier, nu știu acum. Nu are rost să discutăm despre asta pentru că nu are rost.

Eu am spus asta pentru că mi-a plăcut cuvântul omenie, un nou termen. Dar în play-off e posibil să fie omenie. Dacă ești locul 5 sau 6 în play-off, la ce să mai tragi. Eu aș vrea Mititelu, că el nu face omenie cu nimeni. Nici Sepsi nu face omenie. Sepsi și U Cluj vreau, că nu fac omenie. Au demonstrat oamenii că nu fac omenie (n.r cei de la Sepsi)”, a spus Becali la emisiunea Fotbal Club.

dcsport Team | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?