Superliga Romaniei Cristi Balaj, contrazis pe tema arbitrajului de la meciul dintre Oţelul şi CFR. L-a acuzat pe Chivulete că "are nevoie de cartonaşe să ţină meciul în mână". Statistica arată altceva

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Cristi Balaj, preşedintele lui CFR Cluj, l-a acuzat pe Andrei Chivulete, arbitrul meciului dintre Oţelul şi CFR Cluj, că "are nevoie de cartonaşe ca să ţină meciul în mână", şi a făcut referire la faptul că a acordat cartonaşe galbene pentru proteste jucătorilor. 



Meciul dintre Oţelul şi CFR Cluj s-a încheiat la egalitate, scor 2-2, însă arbitrajul a fost subiectul abordat de Cristian Balaj, preşedintele grupării clujene. Acesta a spus despre Andrei Chivulete că este "un arbitru slab, chiar dacă are acoperire regulamentară la cele două lovituri de pedeapsă".

Ulterior, Cristi Balaj a făcut referire la faptul că arbitrul partidei de la Galaţi "are nevoie de cartonaşe ca să ţină meciul în mână", însă statisticile arată cu totul altceva. 

"Are un stil… Păi îl certa pe Bîrligea. Bîrligea era faultat și îl certa că de ce solicită fault. Cu degetul ridicat. În momentul în care un arbitru începe să dea galbene pentru proteste, din acel moment arbitrul are probleme. El nu poate să aibă o prestanță prin care să gestioneze sau să fie deasupra jucătorilor din teren. El are nevoie de cartonașe ca să țină meciul în mână. El nu e în stare. Și poartă ecuson FIFA”, a declarat Cristi Balaj la Fanatik Superliga. 

Andrei Chivulete a acordat, însă, doar 4 cartonaşe galbene în meciul de la Galaţi, câte 2 pentru fiecare echipă. De la CFR Cluj au fost avertizaţi Deac şi Tachtsidis, în timp ce de la gălăţeni au văzut cartonaşul galben Ghiocel şi Adăscăliţei. Aşa că preşedintele clujenilor a intervenit iarăşi. 

"Problema este la deciziile tehnice. Aici e problema. Folosea degetul şi îl certa pe Bîrligea", a spus Balaj. 

Cristi Balaj a recunoscut că, de-a lungul carierei, a acordat mai multe cartonaşe galbene decât Andrei Chivulete, dar a spus că situaţiile sunt diferite. 

"Pentru proteste, nu ştiu dacă am avut mai multe cartonaşe galbene decât el, nu cred. Doi la mână, e diferit. Dacă o să vedeţi ce meciuri am arbitrat eu, comparativ cu cele ale lui Chivulete, şi cu fotbalişti, nu cu jucători de fotbal, cred că lucrurile sunt diferite. Eu am arbitrat cele mai importante meciuri ale campionatului, probabil. Aşa s-a nimerit. Şi nu aveam să apelez la cartonaşe atât de des cum o face Chivulete. Repet, din punctul meu de vedere, la deciziile tehnice şi limbajul corpului are mult de lucru, chiar dacă e arbitru FIFA de atâţia ani", a mai spus Cristian Balaj. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?