Fotbal international Cristi Chivu a explicat ce înseamnă să fii antrenor de juniori în vest. Staff imens la Inter Primavera

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Cristi Chivu a fost în ultimii şase ani antrenorul grupelor de copii şi juniori ai lui Inter Milano, iar în ultimul sezon a pregătit Inter Primavera. Acum, însă, fostul căpitan al României e pregătit de o nouă provocare şi vrea să antreneze la seniori. Acesta a explicat, însă, ce înseamnă să fii antrenor de juniori, ce staff uriaş a avut la Inter, dar şi ce e important, când antrenezi copii. 

"(n.r. ce înveţi ca antrenor la juniori) Să lucrezi cu oameni, în primul rând. Eu, la Primavera, am avut 14 oameni în staff-ul meu. Vorbim de antrenori secunzi, de colaboratori, de preparator fizic, team manager, match analyst, staff medical. Înveţi ce înseamnă HR, relaţii umane, şi înveţi să distribui. Asta din punct de vedere extrafotbalistic. Din punct de vedere fotbalistic, înveţi să citeşti jocul în timpul jocului, înveţi să pregăteşti un meci din punct de vedere tactic.

Deşi, de cele mai multe ori, cât timp antrenezi copii cel mai bine e să dai o identitate echipei, fără să fii preocupat de ce îţi propune adversarul. Înveţi să ascunzi unele defecte pe care le au anumiţi jucători. Şi, automat, vorbim de creşterea individuală a jucătorilor, care e tradusă în creştere colectivă. Despre asta e vorba când eşti antrenorul unui centru de juniori. Şi probabil 80% le duci mai departe şi când lucrezi cu adulţi", a declarat Cristian Chivu în cadrul unui interviu pentru Sport pe Surse. 

"Am început cu (echipa) Under-14, cei din 2005 (...). Aş spune că aici se încheie parcursul meu la Inter. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care mi-au permis să fac acest lucru şi celor trei grupuri fantastice de băieţi cu care am avut norocul să lucrez. Gata, acum mergem înainte, a spus Chivu după ce echipa pe care o pregătea, Inter Primavera, a pierdut în semifinalele campionatului Italiei.

Chivu a jucat pentru Inter între 2007 şi 2014, câştigând tripla campionat, Cupa Italiei, Liga Campionilor în 2010, sub comanda lui Jose Mourinho. În 2018, fostul fundaş al naţionalei României a revenit ca antrenor la club, pregătind pe rând echipele U14, U17, U18, U19.

În privinţa viitorului său, Chivu nu a oferit prea multe detalii: Ideile nu lipsesc şi nici oportunităţile. Acum voi lua câteva zile de pauză, au fost şase ani fantastici, în care am pus suflet şi toate cunoştinţele pe care le aveam. Am încercat să transmit ceva şi în acelaşi timp am învăţat multe de la aceşti băieţi minunaţi, a mai spus Chivu, citat de portalul FC Inter News, conform Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel