Stiri Cristiano Ronaldo este cel mai bine plătit sportiv din lume

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Forbes transmite că fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, legitimat la Al Nassr, este cel mai bine plătit sportiv din lume. Leo Messi, care joacă acum pentru Inter Miami, este pe locul al treilea.



Ronaldo are venituri de aproximativ 200.000.000 de dolari pe an, conform Forbes, record istoric pentru un jucător de fotbal. Iar această sumă face referire doar la banii câştigaţi din fotbal. Veniturile sale din afara terenului sunt estimate la 60 de milioane de dolari, graţie acordurilor de sponsorizare în care diverse mărci se promovează celor 629 de milioane de urmăritori pe care CR 7 îi are pe Instagram. 

John Rahm, jucător spaniol de golf, este pe locul al doilea, după ce s-a alăturat LIV Golf, competiţie susţinută financiar de Arabia Saudită. Actualul număr cinci mondial ar urma să fie plătit cu cel puţin 300.0000.000 de dolari pentru acest pas. 

În afara acestei garanţii, Rahm a câştigat 218 milioane de dolari şi se alătură lui Ronaldo ca singurii doi sportivi care au obţinut peste 200 de milioane de dolari.

Al treilea pe listă este argentinianul Lionel Messi, câştigătorul unui număr record de opt Baloane de Aur, care a făcut o trecere profitabilă în Major League Soccer, la Inter Miami, graţie căreia i-au intrat în conturi 135 de milioane de dolari.

Campionul mondial, în vârstă de 36 de ani, a obţinut 65 de milioane de dolari din venituri pe teren, restul de 70 de milioane provenind din acordurile cu sponsori majori precum Adidas şi Apple, scrie Agerpres.

La mare distanţă de primii doi clasaţi se află vedete NBA şi Mbappe



Baschetbalistul american LeBron James, starul echipei Los Angels Lakers, este al patrulea în ierarhia Forbes, cu 128,2 milioane de dolari, în ciuda faptului că primul jucător din NBA care a marcat peste 40.000 de puncte în carieră se apropie de retragere, la 39 ani, nu înainte însă de o ultimă participare la Jocurile Olimpice, în această vară.

O altă vedetă din NBA, grecul Giannis Antetokounmpo (111 milioane de dolari), de la formaţia Milwaukee Bucks, completează primele cinci locuri în ierarhia Forbes, în timp ce Kylian Mbappe, căpitanul selecţionatei de fotbal a Franţei, a coborât pe poziţia a şasea (110 milioane de dolari).

Mbappe a anunţat că va părăsi în această vară clubul Paris Saint-Germain, după şapte ani petrecuţi în capitala Franţei, unde a devenit cel mai bun marcator din toate timpurile al grupării pariziene, fiind aşteptat să se alăture în curând gigantului spaniol Real Madrid.

Brazilianul Neymar, fostul star al lui PSG, care s-a mutat în Liga profesionistă din Arabiei Saudită, la echipa Al-Hilal, este al şaptelea, cu 108 milioane de dolari, în ciuda faptului că a ratat cea mai mare parte a sezonului din cauza unei accidentări grave.

Atacantul francez Karim Benzema (Al-Ittihad), care evoluează la rândul său în fotbalul saudit, ocupă poziţia a opta pe listă (106 milioane dolari), urmat de baschetbalistul american Stephen Curry, starul lui Golden State Warriors (102 milioane dolari).

Lamar Jackson este singurul jucător din Liga profesionistă de fotbal american (NFL) prezent pe lista Forbes, pe locul al zecelea (100,5 milioane de dolari), datorită bonusului la semnătură negociat în noul său contract cu Baltimore Ravens, anul trecut.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?