Handbal Cristina Neagu s-a retras de la echipa naţională a României după CM 2023

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Cristina Neagu a confirmat că nu va mai juca pentru echipa naţională a României. Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă a României în ultimul deceniu, şi-a anunţat retragerea din echipa naţională, marţi seara, la revenirea lotului de la Campionatul Mondial din Danemarca, Norvegia şi Suedia.

Eu îmi anunţ în mod oficial retragerea de la echipa naţională dacă chiar nu mai sunt şanse de calificare la turneul preolimpic. Sunt 17 ani de când joc pentru echipa naţională, de când am dat totul pentru echipa naţională, timp în care am şi suferit două accidentări grave, a declarat Neagu pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă din Otopeni.

Neagu îşi anunţase retragerea înainte de turneul finalCe-am reuşit? Două medalii, nişte locuri, zic eu bune, 4 şi 5. Dacă a fost mult sau puţin timpul o să ne spună lucrul ăsta. Ceea ce pot să spun cu certitudine e că ce-am făcut pentru echipa naţională şi în general în cariera mea cred eu că o să rămână acolo undeva în istorie, a subliniat Cristina Neagu (35 ani).

Am spus dinainte că o să fie ultimul Campionat Mondial pentru mine şi că, sigur, îmi doresc enorm de mult să ajung la Jocurile Olimpice, consider că ar fi fost ceva extraordinar pentru cariera mea internaţională. Nu a fost să fie, ştiam că dacă nu ne vom califica la turneul preolimpic cumva luasem decizia dinainte. Spun eu că am făcut multe lucruri frumoase pentru echipa naţională în toţi aceşti ani. Unii le văd, alţii mai puţin, dar am venit mereu cu inima deschisă, am dat tot ce-am putut, am venit şi cu capul rupt şi cu picioarele rupte, drept dovadă că şi în perioada asta am rămas alături de echipă, mi-am dorit din suflet să pot să joc, să ajut echipa. Nu s-a putut, asta e. Eu nu am niciun regret, iubesc echipa naţională, am iubit-o mereu, mai mult decât orice altă echipă, deşi echipele de club au fost cumva la un alt nivel, pentru mine echipa naţională a fost la cel mai înalt nivel, a mai spus Neagu, care îşi va continua cariera la CSM Bucureşti, cu care a semnat recent prelungirea contractului.

Neagu a câştigat două medalii de bronz cu echipa naţională a României, la Campionatul European din 2010 şi la Campionatul Mondial din 2015.

A fost aleasă cea mai bună jucătoare a lumii de către IHF de patru ori, în 2010, 2015, 2016 şi 2018, iar în 2015 a fost desemnată şi cea mai bună jucătoare a Campionatului Mondial, al cărui golgheter a fost.

Cristina Neagu a făcut parte din lotul echipei naţionale la CM 2023, dar nu a putut juca decât într-un singur meci, cu Germania, în grupa principal. România s-a clasat pe locul al 12-lea la Campionatul Mondial şi a ratat calificarea la turneul preolimpic, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel