Handbal CSM Bucureşti se apără, după ce a ratat prezenţa în Final 4-ul Ligii Campionilor. "Sunt alte echipe cu buget mai mare din bani publici în România. Sezon bun spre foarte bun"

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

CSM Bucureşti a ratat prezenţa în Final 4-ul Ligii Campionilor la handbal feminin, însă a reuşit să îşi adjudece trofeele interne.



Astfel, Vlad Enăchescu, manager operaţional la CSM Bucureşti, spune că sezonul a fost bun spre foarte bun şi că CSM a înregistrat performanţe notabile, printre care şi faptul că în ultimii doi ani a pierdut un singur meci la nivel intern, contra Rapidului, în acest sezon. 

"Sezonul acesta a fost, în proporţie de 80-85%, foarte bun. Sigur, există şi o componentă mai puţin plăcută, necalificarea în Final 4-ul Ligii Campionilor. Dar dacă mă uit în retrospectivă, la tot ce s-a întâmplat în ultimii doi ani, într-un campionat despre care se spune că e printre cele mai puternice din România, CSM a reuşit să câştige toate trofeele interne şi a pierdut un singur meci. În rest, sunt 2-3 rezultate de egalitate. Deci, din perspectiva asta, e un sezon bun spre foarte bun. Ar fi fost excelent dacă reuşeam şi calificarea în Final 4. 

Parcursul din Liga Campionilor de anul ăsta a fost inferior celui de anul trecut. Nici nu am fi meritat, practic, să ne ducem direct în sferturile de finală, pentru că evoluţiile noastre au fost oscilante în debutul stagiunii. De asta, calificarea din grupe de pe locul 3 ni se părea normală, firească. Dar, sigur, presa din România, zona asta de online, social-media, are tendinţa, şi nu înţeleg de ce, de a minimaliza absolut orice fel de reuşită internă, şi cataloghează totul într-un chenar cenuşiu, că nu ne-am calificat în Final 4. Cu siguranţă pentru asta luptăm, miza şi dorinţa sunt pentru noi acolo. Dar nu suntem singuri în competiţie, avem adversari puternici, care speră la aceleaşi lucruri. Conjuncturile, momentul, şansa, joacă un rol important. 

Una peste alta, ca să sumarizez, aş zice că a fost un sezon bun spre foarte bun, dar nu excepţional, pentru că ne-a lipsit această calificare. Dar echipa asta a jucat 9 sezoane consecutiv sferturi de Liga Campionilor, nu e puţin lucru", a declarat Enăchescu la Templul Sportului.

Echipe care consumă mai mulţi bani publici decât CSM

Vlad Enăchescu le-a taxat şi pe rivalele CSM-ului din campionat, despre care spune că au bugete din bani publici mai mari decât CSM Bucureşti, care este hulită din acest motiv. 

"Legat de banii publici, pot spune că sunt echipe în România care consumă mai mulţi bani publici decât CSM. Mă refer la Rapid, la Brăila, echipe care au declarat bugete mai mari din fonduri publice decât CSM Bucureşti. Iar performanţa sportivă cred că nu poate fi comparată. E foarte important cum catalogăm ideea asta de sezon ratat, pentru că depinde cu ce te compari", a mai declarat Vlad Enăchescu, manager operaţional la CSM. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?