Jocurile Olimpice Cum răspunde David Popovici criticilor și ce așteptări are de la Jocurile Olimpice

Data publicării:

Tânărul campion român a explicat ce așteptări are la Jocurile Olimpice de la Paris, dar a oferit și detalii despre pregătirea dinaintea competiției.



Popovici: „Mă deranjează dezinformările”

David Popovici este deja, la vârsta de 19 ani, dublu campion mondial și european, dar și deținătorul recordului mondial la 100 de metri liber până în acest an, fiind devansat în luna februarie a acestui an de către chinezul Pan Zhanle, care a înregistrat 46.8 secunde. 46.86 de secunde a fost recordul mondial la 100 de metri liber stabilit de Popovici, în urmă cu doi ani.

Înotătorul român a mărturisit că nu îi place să fie mediatizat prea mult, singura sa dorință fiind aceea de a inspira cât mai mulți oameni să fie activi din punct de vedere fizic.

„Nu mă încântă mediatizarea excesivă, nu îmi plac exagerările, pentru că nu mă caracterizează și mă deranjează dezinformările. Mi-ar plăcea să se vorbească despre sport și rezultatele noastre, ale tuturor, despre antrenorii care ne sunt alături.

Rămân un băiat care înoată repede și care își dorește să inspire oamenii să facă mișcare, să conștientizeze avantajele pe care le aduce sportul în viața fiecaruia și să ajute copiii să capete încredere în ei, prin sport.”, a spus David Popovici.

Pregătirile pentru JO 2024, în grafic

Popovici a spus că activitățile de pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie - 11 august) sunt conform așteptărilor, continuând să muncească potrivit tuturor planurilor realizate: „Antrenamentele decurg asa cum au fost plănuite, muncim și respectăm programul pe care l-am stabilit.

Ca de fiecare dată înaintea unui concurs important mă focusez pe ceea ce am de făcut, pe ce stă în controlul meu. În urmă cu trei ani, aveam 16 ani și același vis olimpic pe care, sunt sigur, îl au toți sportivii. În tot acest timp am muncit și am tratat serios fiecare concurs la care am participat, conștient că sunt într-un proces de formare ca sportiv.”, a mai spus David, despre competiția care se desfășoară o dată la patru ani.

„Muncesc zi de zi pentru a deveni cea mai bună versiune a mea”

„Sunt mândru să reprezint pentru a doua oară România la Jocurile Olimpice, cea mai importantă competiție la nivel internațional și sunt convins că vor urma multe alte competiții la fel de mari. (n.r. - JO) Au o mare însemnătate pentru toți sportivii, la fel și pentru mine. Am încredere în proces, încerc să nu las presiunea să mă copleșească, mă gândesc la ceea ce am de făcut foarte bine și muncesc zi de zi pentru a deveni cea mai bună versiune a mea.

Nu m-am gândit la această perioadă ca fiind ceva care începe sau se încheie. Este o perioadă continuă pe care sportivii o trăiesc, cu suișuri și coborâșuri, un proces firesc în care acumulez și acumulăm experiența pe drumul performanței. Am tratat și tratez fiecare zi, fiecare antrenament și fiecare concurs cu aceeași seriozitate, învăț din succes, din provocări, din tot ce întâlnesc. A fost și este o perioadă vie.”, a continuat David.

David nu a avut nicio așteptare la JO Tokyo

„Concursul olimpic are altă energie, sunt fericit că sunt printre cei care au privilegiul de a simți această dinamică. Cei mai buni sportivi din lume se bucură de competiție respectând valorile olimpice: respect, prietenie, excelență.

La Tokyo nu m-am gândit niciodată la vârful de unghie, nici nu știu de unde a apărut asta (n.r. - râde). M-am bucurat de participare, am înotat alături de cei mai mari înotători din lume și am putut să spun: la 16 ani sunt al patrulea cel mai bun înotator din lume.”, a mai spus Popovici.

Tipul cazării la Jocurile Olimpice, subiect intens dezbătut

David Popovici a răspuns și la numeroasele întrebări privind motivele pentru care a ales să nu se cazeze în satul olimpic, subiect extrem de dezbătut cu puține săptămâni în urmă: „Ca și în cazul celorlalți sportivi care nu sunt cazați în satul olimpic, și în cazul meu decizia de echipă a fost să fiu cazat în apropierea locului în care se va desfășura competiția.

Atât de simplă este această decizie „controversată”. În ceea ce privește paza, trebuie să se respecte protocolul de securitate stabilit de către organizatorii Jocurilor Olimpice. La fel de simplu.

Popovici nu-și propune obiective. Timpul liber, petrecut cu familia și prietenii

David s-a înscris, la începutul anului universitar (2023), la Facultatea de Psihologie din București, dar timpul redus nu i-a permis să fie prezent prea mult, astfel că a decis să înghețe anul, urmând a-l continua din toamnă: „Nu îmi propun asta ca un obiectiv pe care să îl îndeplinesc obligatoriu acum, peste o lună sau peste un an. Nu mi-am propus nici în 2022 să dobor recordul, am pus în practică ceea ce am muncit și învățat, mi-am făcut cursa pe care am antrenat-o zi de zi iar rezultatul a fost uimitor. Este o călătorie cu multe experiențe iar eu încă învăț.

Am 19 ani și o viață întreagă înainte pentru a ma bucura de călătorie și de provocări. Timpul liber este puțin și prefer să îl petrec cu familia și prietenii. Voi relua studiile în toamnă.”, a spus David Popovici, pentru Fanatik.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?