Interviuri Cum sunt văzuţi Denis Drăguş şi Alex Maxim în fotbalul turc? Ianis Hagi, eroul viitorului pe Ali Sami Yen? Interviu cu Hasan Kabze, fost atacant în naţionala Turciei

Data publicării:
Sursa: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa: Agerpres

Se transferă Ianis Hagi la Galatasaray? Ce părere au turcii despre Denis Drăguş, Alexandru Maxim, Florin Niţă, Deian Sorescu şi Marius Şumudică? Ce impact a avut şi are în continuare Gheorghe Hagi în Turcia? Despre toate astea ne-a vorbit Hasan Kabze, fost atacant la Galatasaray la mijlocul anilor 2000. 



Prezent în România pentru a juca cu naţionala artiştilor din Turcia împotriva reprezentativei similare a României, Hasan Kabze a acordat un interviu în exclusivitate pentru DC Sport despre modul în care sunt priviţi fotbaliştii români în ţara sa. Acesta a spus că Gheorghe Hagi a avut un impact major în cariera sa, fiind omul care l-a adus la Galatasaray. Chiar dacă a marcat doar 19 goluri în aproape 3 ani petrecuţi pe Ali Sami Yen, Hasan Kabze a rămas în inimile fanilor Galatei cu o dublă marcată în poarta lui Beşiktaş, decisivă pentru câştigarea titlului. 

"Hagi m-a adus la Galatasaray. Este un om special în viaţa mea. E cea mai mare legendă din Turcia. Sunt fericit că m-a adus la Galatasaray şi că mi-am început cariera acolo cu el. E foarte important în viaţa mea. L-am revăzut anul trecut în România, când am jucat cu Galatasaray împotriva naţionalei României. 

Am jucat aproape 3 ani la Galatasaray şi a fost o perioadă de neuitat. De acolo m-am lansat, practic, spre Europa. 

Îmi aduc aminte de meciul contra celor de la Beşiktaş, decisiv pentru titlu. Toată lumea mă ţine minte de atunci, pentru că am marcat. La pauză, eram conduşi cu 1-0. Am intrat în repriza a doua şi după trei minute am marcat, şi am reaprins speranţele la titlu. Ne-am dat seama că trebuia să facem ceva ca să câştigăm. Aşa că am mai avut o ocazie, din aceeaşi poziţie ca prima, şi am marcat din nou. Toată lumea înnebunise de fericire. Am câştigat titlul de campioni atunci", a declarat Hasan Kabze pentru DC Sport. 

Ianis Hagi, aşteptat la Galatasaray. "Din ADN-ul lui Hagi nu are cum să nu iasă ceva bun"

În ultimele săptămâni au apărut mai multe informaţii potrivit cărora Ianis Hagi, fotbalist împrumutat de Glasgow Rangers la Deportivo Alaves, ar urma să se transfere din vară la Galatasaray Istanbul, echipa unde tatăl său a scris istorie. Hasan Kabze spune că Ianis Hagi ar fi văzut ca un idol de fanii turci, doar pentru că poartă numele "Regelui". 

"Din ADN-ul lui Hagi nu are cum să nu iasă ceva bun. Sper ca Ianis Hagi să aibă o carieră bună pe viitor şi sper să vină la Galatasaray, pentru că toată lumea e fan Hagi acolo. Dacă e cel puţin pe jumătate cât tatăl lui, va fi perfect pentru Galatasaray. În Turcia, când jucam eu, jucătorii talentaţi îşi arătau mai des calităţile. Acum e mai mult joc tactic, fotbalul începe de la portar, toată lumea vrea să joace ca Guardiola. Dar asta se poate numai dacă ai jucătorii potriviţi", a mai declarat fostul atacant. 

"Sper ca Turcia şi România să se întâlnească la EURO 2024"

"Vom merge cu naţionala Turciei la EURO 2024, sunt foarte fericit, şi sper să facem o figură frumoasă. Sper ca Turcia să se întâlnească cu România în competiţie, voi merge la acel meci, pentru că mi-au plăcut foarte mult aceste echipe în calificări. Noi iubim România datorită lui Hagi, Popescu, Adrian Ilie. A venit la Galatasaray şi Moruţan, şi Cicâldău. După Hagi, românii vor să joace în Turcia. Suntem un popor prietenos, iar fotbaliştii sunt fericiţi acolo. Iar fanii echipelor foarte mari sunt extraordinari. Iubim fotbalul, de la vârsta de 7 ani, la 77 de ani, toţi iubim fotbalul", a mai spus el. 

Denis Drăguş şi Alex Maxim, cotaţi foarte bine în Turcia

Doi dintre fotbaliştii români de la Gaziantep, Denis Drăguş şi Alexandru Maxim, au o carte de vizită foarte bună în Turcia. Dacă Alex Maxim are deja câţiva ani de când evoluează în prima ligă turcă, Denis Drăguş a venit toamna trecută şi a reuşit să impresioneze. Trabzonspor e pe urmele sale şi negociază deja cu Standard Liege. Hasan Kabze a spus care e motivul acestui posibil transfer, dincolo de golurile şi pasele de gol reuşite de atacantul român. 

"Când ai doi jucători români în aceeaşi echipă, e mai uşor pentru ei să se adapteze la cultura şi fotbalul din Turcia. Pentru ei e foarte bine că sunt acolo cu toţii. Gaziantep e genul de echipă care odată retrogradează, o dată promovează. Dar Maxim e acolo de câţiva ani, e un jucător foarte bun, îmi place cum driblează, cum pasează. 

Trabzonspor caută mereu fotbalişti buni. Echipele mari din Turcia, când văd străini care joacă bine în campionat, vor să îi ia. Dacă aduc un fotbalist din străinătate, poate nu se va adapta. Dar când văd un român, spre exemplu, care face treabă bună în Turcia, e clar că s-a adaptat. Fotbalul e un fenomen, dar e o lume mică. E importantă adaptarea. Deci în Turcia, când ai un caracter bun, când te adaptezi, e mereu potenţial să joci la o echipă mare. Sper ca Denis Drăguş să joace la Trabzon, pentru că o echipă foarte mare", a concluzionat Hasan Kabze. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Interviuri




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?