Tenis Cupa Davis. România a pierdut ambele meciuri de sâmbătă cu Grecia

Data publicării:
foto: Freepik
foto: Freepik

Echipa de Cupa Davis a Greciei conduce România cu 2-0 după meciurile disputate sâmbătă. Echipa masculină de tenis a Greciei conduce formaţia României cu 2-0, sâmbătă, la Atena, după ce Nicholas David Ionel a fost învins surprinzător de Aristotelis Thanos, cu 4-6, 6-3, 6-2, sâmbătă seara, în play-off-ul pentru Grupa Mondială I a Cupei Davis.

Nicholas David Ionel (21 ani, 265 ATP) a jucat slab şi a pierdut după două ore şi 17 minute în faţa unui cvasiamator, Aristotelis Thanos (22 ani), aflat pe 1.433 în clasamentul mondial, astfel că echipa României este practic învinsă după prima zi.

Cea mai bună rachetă a României a făcut un prim set decent, câştigând cu 6-4, dar apoi a evoluat tot mai slab, cu foarte multe erori, astfel că Thanos a reuşit să egaleze situaţia la seturi, câştigându-l pe al doilea cu 6-3. Ionel nu s-a regăsit nici în decisiv, în care grecul a dominat clar şi s-a impus cu 6-2, deşi a comis 8 duble greşeli în acest meci.

În primul meci de simplu, Stefanos Tsitsipas (25 ani, 10 ATP) l-a învins pe Marius Copil (33 ani, 283 ATP) cu 6-3, 6-4.

Ziua de duminică va începe cu meciul de dublu (12:00), care va opune perechea alcătuită din Marius Copil (815 ATP la dublu) şi Victor Vlad Cornea (30 ani, 68 ATP la dublu) şi fraţii Petros Tsitsipas (23 ani, 107 ATP la dublu) şi Stefanos Tsitsipas (125 ATP la dublu).

În treilea meci de simplu se vor înfrunta Stefanos Tsitsipas şi Nicholas David Ionel, o premieră. Ultimul meci de simplu îi va opune pe Copil şi Thanos, care nu s-au mai întâlnit până acum.

Meciurile au loc pe suprafaţă hard, în Liossia Olympic Sports Hall din Atena.

Căpitanul nejucător Gabriel Trifu îi mai are la dispoziţie pe Cezar Creţu (22 de ani, 359 ATP la simplu) şi pe Luca Preda (17 ani, 1.099 ATP).

Din echipa condusă de Dimitris Hatzinikolaou mai fac parte Alexandros Skorilas (23 ani, 75 ATP la simplu) şi Ioannis Xilas (22 ani, 1.286 ATP la simplu).

România şi Grecia s-au înfruntat de două ori în Cupa Davis, fiecare avânt câte o victorie. În 1933, Grecia a învins cu 4-1, la Atena, în turul al doilea al zonei Europa. România a câştigat în 1970, cu 5-0, la Bucureşti, în sferturile zonei Europa, victoriile fiind reuşite de Ilie Năstase, Ion Ţiriac, Viorel Marcu, Sever Mureşan şi perechea Ilie Năstase/Ion Ţiriac.

În precedenta partidă, România a fost învinsă cu scorul de 3-1 de Taiwan în primul tur al Grupei Mondiale I a Cupei Davis, la Tenis Club Idu din Mamaia. Grecia a pierdut în aceeaşi fază în faţa Slovaciei cu 1-3, la Atena, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel