Echipa nationala Cuvinte mari din partea celui mai selecționat „tricolor” din istorie. „Eu m-am simțit mândru”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Dorinel Munteanu s-a declarat mândru de evoluția spectaculoasă a echipei naționale la partida de debut la EURO 2024, spunând că victoria împotriva Ucrainei reprezintă cel mai bun meci al formației „tricolore” sub comanda lui Edi Iordănescu.Jucătorul român cu cele mai multe selecții la echipa națională a țării noastre a oferit o serie de declarații prin care a lăudat prestația elevilor lui Edi Iordănescu.

Dorinel Munteanu: „Suntem acolo pe merit”

Dorinel Munteanu a mărturisit că s-a simțit mândru de evoluția „tricolorilor” de luni seară, meci încheiat cu scorul de 3-0 în fața ucrainenilor, spunând că toate aspectele jocului au arătat perfect.

„Din punctul meu de vedere, a fost un meci extraordinar de reușit, chiar fabulos, al naționalei noastre. România a avut o atitudine incredibilă, care, cel puțin mie, îmi dă speranță că poate fi un nou început pentru națională. Mie, ca fost internațional, îmi dă speranțe foarte mari.

Nu neapărat scorul, dar jocul, atitudinea, implicarea jucătorilor, toate au fost perfecte, nu am dat nicio șansă adversarilor. Eu m-am simțit mândru, ca fost internațional, ca român care a jucat 10 ani în Germania. S-a văzut că nu ne-am dus acolo la număr, că suntem acolo pe merit și mai ales că putem să contăm.

Ucraina probabil ne-a luat de sus, cu toate vedetele ei. Dar nu i-am lăsat nicio șansă. Am jucat exact, perfect, în apărare, la mijloc și în atac. Contraatacurile jucătorilor noștri de azi mi-au adus aminte de noi, de contraatacurile noastre rapide de la Mondialul din '94.

Da, nu mă feresc s-o spun, au fost momente de joc când mi-au reamintit de noi, cei de acum 30 de ani. Eu așa am simțit. Iar România a câștigat fără niciun dubiu. A fost de departe cel mai bun meci al naționalei sub comanda lui Edward Iordănescu.”, a spus Dorinel Munteanu, după meci.

„M-a impresionat enorm câți români au fost la meci”

„Acum se vor bucura, trebuie să consume această victorie mare, dar de mâine, gata, gândul trebuie să fie la Belgia. Care, chiar dacă nu mai e echipa de acum câțiva ani, rămâne periculoasă. Mai ales că vine rănită după înfrângerea cu Slovacia.

Dar noi dacă ne păstrăm nivelul, acest joc colectiv perfect, mă face să mă gândesc la lucruri mari, chiar mărețe. Nu vreau să-i supraestimez, dar trebuie să spunem ce vedem. Pentru că uite, putem fi imprevizibili! Au făcut un joc incredibil, dacă și Rațiu, care a fost excelent în apărare, a ajuns în careul lor, având ocazii de gol...

Da, putem să visăm. Mai ales și cu această susținere din partea oamenilor. M-a impresionat enorm câți români au fost la meci, cu câtă căldură le-au fost alături băieților.

Mi-a plăcut, în primul rând, echipa. Stanciu a ieșit în evidență prin experiență, prin calitate. Apărarea a stat foarte bine la 20 de metri de poartă, fără fisuri. Răzvan Marin, pe care îl văd ca pe un urmaș al meu, a fost excelent! Marius Marin, chiar dacă nu iese în evidență, a închis foarte bine centrul.

Drăguș a inițiat atacuri, a pus umărul și în defensivă. Drăgușin m-a impresionat cu sprintul ăla în terenul advers. Da, poate fi un nou început pentru echipa națională, cu acest spirit colectiv.”, a mai spus Dorinel Munteanu, pentru gsp.ro.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel