Grand Slam Daiana Iastremska s-a calificat în semifinalele Australian Open

Data publicării:
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Ucraineanca Daiana Iastremska a ajuns în semifinalele turneului de mare şlem Australian Open. Ea a început turneul în calificări, nefiind pe tabloul principal. Ultima dată când s-a întâmplat acest lucru a fost în 1978. 



Ucraineanca Daiana Iastremska, locul 93 în ierarhia tenisului feminin, venită din calificări, s-a calificat miercuri în prima sa semifinală într-un turneu de Mare Şlem, la Australian Open, dominând-o pe cehoaica Linda Noskova (50 WTA) în două seturi, 6-3, 6-4, informează AFP.

La 23 de ani, Iastremska este doar a doua jucătoare venită din calificări care ajunge în semifinale la acest turneu în era Open (începând din 1968), după Christine Dorey, din Australia, în 1978, scrie Agerpres.

"E plăcut să scrii istoria, nici măcar nu eram născută atunci", a spus zâmbind sportiva născută la Odesa.

Următoarea ei adversară va fi învingătoarea dintre jucătoarea chineză Qinwen Zheng (15 WTA) şi rusoaica Anna Kalinskaia (75 WTA).

Afişul celei de-a doua semifinale este cunoscut de marţi: o reeditare a finalei US Open 2023, între Arina Sabalenka (Belarus), numărul 2 mondial şi deţinătoare a trofeului, şi Coco Gauff, numărul 4 mondial şi învingătoare la New York.

Începând cu calificările, Iastremska a câştigat deja opt meciuri pe terenurile de la Melbourne Park. Ea le-a învins mai ales pe cehoaica Marketa Vondrousova, numărul 7 mondial şi campioana surprinzătoare de anul trecut de la Wimbledon în 2023, în primul tur, şi de belarusa Victoria Azarenka, fostă număr 1 mondial, acum locul 22 WTA, în optimi.

Până acum, cea mai bună performanţă a ucrainencei într-un turneu de Mare Şlem era prezenţa în optimi de finală la Wimbledon în 2019.

Noskova, în top 50 la 19 ani, este cea care a trecut de liderul mondial Iga Swiatek în turul trei.

Iastremska, aflată aproape de top 20 în 2019 şi 2020, înainte de a ieşi din top 100, a fost exonerată în iunie 2021 în apel, după un test antidoping pozitiv, sancţionat iniţial cu suspendare.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Grand Slam




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel