Fotbal Dan Alexa, răspuns pentru antrenorii care l-au criticat pe Edi Iordănescu. Exemplul lui Claudio Ranieri, "cel mai prost antrenor din istorie"

Data publicării:
Foto DC Sport
Foto DC Sport

"Chirurgul" Dan Alexa, fostul antrenor al lui FC Botoşani, i-a criticat pe antrenorii care au avut reproşuri la adresa lui Edi Iordănescu pe durata campaniei de calificare la EURO 2024. El a dat şi exemplul lui Claudio Ranieri pentru a-şi susţine punctul de vedere. "Ştii ce nu am înţeles? M-am uitat în campania asta de calificare, şi am văzut antrenori în exerciţiu, foşti antrenori, care ştiu ce înseamnă meseria asta, cât de mult depinzi de unele lucruri, de noroc, de jucători, de valoare, au criticat. Critica asta împotriva lui Edi, care a făcut o treabă extraordinară, super... Că am avut grupă uşoară, că am avut noroc în Elveţia... 

Dar ăştia, care au antrenat, câte meciuri au câştigat cu noroc? Sau câte au pierdut cu ghinion? Asta nu am înţeles. Frustrările antrenorilor la adresa lui. E important să critici. Eşti analist la o televiziune. E normal ca după meciul cu Elveţia, 2-2, în care nu ai jucat nimic şi ai avut foarte mult noroc, nu poţi începe să lauzi naţionala. Dar nici nu poţi să îi pui la zid. Noi avem jucătorii Elveţiei în momentul ăsta? Trebuie să fii echilibrat, iar antrenorului echipei naţionale trebuie să îi găseşti nişte circumstanţe, şi trebuie să ai o educaţie... 

Anghel Iordănescu, când mi-a Eluat mie apărarea, a făcut-o că am eu o relaţie bună cu el? Nu, a făcut-o din educaţie, şi-a respectat meseria. E vorba de caracter. 

Eu de asta mă bucur foarte mult pentru Edi Iordănescu. Pentru că a reuşit! Şi pentru că îmi place ce vorbeşte el acum. Cine mai vorbeşte? Vreau să văd acum cine mai vorbeşte", a declarat Dan Alexa la "Un podcast la alt nivel"

"Dau tuturor exemplul Ranieri. Cel mai prost antrenor din istoria Greciei"

Dan Alexa a oferit exemplul Moldovei, care a fost la un pas să meargă la EURO 2024. 

"Uite Moldova. A bătut Polonia. Mai poţi zice că baţi pe cineva sută la sută? Nu poţi. Ei ştiu lucrurile astea, doar că fiecare poate speră, sau poate au vreun of că nu au fost căutaţi. Astea sunt frustrări. Sunt lucruri venite din răutate. E foarte grea meseria, depinzi de foarte mulţi factori. Şi toată lumea ştie asta. Mulţi nu mai antrenează. De ce? Că au avut rezultate mari? Nu sunt antrenori proşti. 

Eu dau exemplu pe Ranieri la toată lumea. S-a dus la greci, a fost numit cel mai prost antrenor din istorie. Pleacă la Leicester, promovează din Championship, ia titlul în Premier League. Care e valoarea lui Ranieri? E o meserie unde greşeşti aici, reuşeşti dincolo. Nu înseamnă că dacă am reuşit istorie la Călăraşi şi nu am reuşit nimic la Botoşani sunt prost. Şi nu e doar punctul meu de vedere. Depinzi de cum te acceptă grupul, cum e lotul, de cum se comportă patronul cu tine. Nu are nimic bagheta magică", a mai spus Dan Alexa. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel