Fotbal Dan Alexa vrea din nou la Botoșani? Declarațiile antrenorului CS Tunari despre fosta sa echipă

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Dan Alexa a povestit momentele prin care a trecut ca antrenor al echipei FC Botoșani. Fostul fotbalist nu s-a sfiit să declare că ar vrea să se reîntoarcă la echipa moldoveană, doar că proiectul pe care îl desfășoară acum este mai important.



Abia numit la CS Tunari, cu gândul tot la Botoșani

Dan Alexa a mărturisit că prestația sa inițială ca antrenor la FC Botoșani a fost una bună, doar că filosofia clubului moldovean a fost și rămâne una dificilă: „Botoșaniul a dat tot timpul jucători foarte buni în campionatul românesc [..] au fost mulți jucători vânduți, Botoșaniul este o echipă care trăiește foarte mult din vânzare de jucători...sau acoperă niște goluri din vânzări. Asta este filosofia clubului! S-au luat jucători ieftini mereu - sau cât de cât ieftini - și s-au vândut pe sume mari.”

La aproape cinci luni de când a demisionat de echipa din N Moldovei și proaspăt numit la echipa din Liga a doua, CS Tunari, Dan Alexa încă se gândește la FC Botoșani. „Din punctul meu de vedere, am întâlnit un vestiar cu foarte mulți jucători...am început foarte bine, dacă mă întrebați pe mine, cu Hermannstadt și UTA, cu gol primit în minutul 96 [..] am simțit că sunt probleme mari!, a declarat Alexa, invitat la GSP Live.

Alexa ar vrea, din nou, la Botoșani

„Am avut o discuție cu domnul Valeriu Iftimie, i-am spus, el a făcut foarte bine în iarnă. A adus jucătorii cu experiență, echipa a avut reacție, a bătut CFR-ul...dacă făcea lucrurile astea din vară, Botoșaniul n-ar fi avut problemele astea! [..] Eu cred că meciul cu Iași din etapa asta, pentru ei, e decisiv! Este decisiv, pentru că poate să-i prindă în momentul ăsta pe Dinamo...nu cred că FC U Craiova poate să retrogradeze, au un lot bun. De-asta am și acceptat Botoșaniul! Pentru că o vedeam ca pe o oportunitate foarte bună...”, a mai spus Alexa, despre șansele fostei sale echipe de a rămâne în Superligă.

Mi-aș dori să mă întorc [la Botoșani], dar important e să fiu fericit, să muncesc acolo unde sunt. Așa am fost și ca jucător! Mereu am pus pasiunea înaintea lucrurilor realiste! Dacă simt că mă face fericit proiectul de la...[un exemplu] mă duc acolo! Îmi place să muncesc, să îmi asum lucruri pe care puțini și le asumă. Atunci când greșesc, spun: 'Am greșit!'”

Experiența de la Botoșani l-a determinat să ia o pauză: „Am fost foarte implicat!”

Dan Alexa a mai mărturisit că experiența pe care a avut-o în calitate de antrenor al echipei FC Botoșani a fost una dificilă, despărțirea de club făcându-l să se gândească în a lua o pauză de la antrenorat. „După Botoșani, am avut un moment în care am zis: 'Bă, ar trebui să iau o pauză!' Pentru că mi-a fost greu la Botoșani, sincer! Adică greu, greu de tot! Am fost foarte implicat, am fost 100%...”, a declarat acesta.

De asemenea, Alexa a mai afirmat faptul că nu s-ar ocupa cu altceva decât antrenoratul, întrucât iubește mult sportul pe care l-a practicat: „Și mi-am dat seama că este foarte greu momentul ăsta...și am avut așa, am avut o perioadă în care am zis că poate ar fi bine să renunț.. o perioadă! Nu de tot! Fotbalul e viața mea! Iubesc să fiu pe teren, nu mă văd făcând altceva - decât fotbal! Ăsta sunt! Nu știu, cu bune, cu rele...dau tot! absolut! Că le fac bine, că le fac rău, fac exact cum cred eu!”

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Fotbal




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?