Superliga Romaniei Dan Petrescu a revenit în Liga 1 şi a luat deja primul cartonaş galben. "Într-un an în Coreea de Sud nu am luat"

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Dan Petrescu a revenit cu victorie pe banca celor de la CFR Cluj, echipa sa reuşind să câştige cu 3-2 derby-ul cu Rapid. "Bursucul" a fost însă avertizat de arbitru cu cartonaş galben după un schimb de replici şi a subliniat că într-un an petrecut în Coreea de Sud astfel de lucruri nu s-au întâmplat. 



Rapid a reuşit să deschidă scorul, prin kosovarul Ermal Krasniqi (16), dar CFR a punctat apoi de trei ori la rând la primul său meci în acest mandat al antrenorului Dan Petrescu. Daniel Bîrligea (20) a egalat din centrarea lui Philip Otele, iar apoi nigerianul a reuşit o dublă (30, 56).

Rapid a redus ecartul prin golul sârbului Borisav Burmaz (60), dar a ratat şansa de a pleca din Gruia cu un punct, după ce kosovarul Albion Rrahmani a irosit un penalty (72), şutul său fiind apărat de portarul Răzvan Sava.

Dan Petrescu a analizat meciul, şi a lăudat prestaţia Rapidului. 

"Nu eram pregătit aşa repede să intru în pâine, cum ar veni, nu mi-a fost uşor toată săptămâna. A trebuit să vin să ajut, m-au rugat toţi, mai ales patronul. Am zis că sper să nu încurc, mai ales că echipa câştigase ultimele 2 meciuri. Nu e uşor să câştigi 3 meciuri la rând în playoff. Dar arată că echipa are valoare. Rapid a jucat foarte bine. Am văzut meciurile lor, au jucat foarte bine cu FCSB, cu Farul, cu Craiova, şi nu au luat nimic. Au un lot foarte bun, o bancă bună. E clar că ceva acolo se întâmplă la noroc. Nu ai cum să ai asemenea jucători şi să nu câştigi un meci în playoff. 

Jucătorii noştri au dovedit că au spirit, au câştigat al treilea meci la rând. După ce au pierdut la Farul, toată lumea credea că CFR e terminată. Dar spiritul CFR e pozitiv, jucătorii vor să câştige campionatul mereu. Sperăm ca la anul să reuşim", a declarat Dan Petrescu. 

În minutul 85, Dan Petrescu a văzut cartonaşul galben pentru proteste. 

"Primul galben într-un an. În Coreea de Sud nu am luat niciun galben. Nu aş vrea să vorbesc de ce am luat. Poate a fost greşeala mea, poate a arbitrului. Dar aş vrea să fac o precizare. La golul lor din lovitură liberă, el a ridicat o mână, dar al patrulea arbitru a venit şi mi-a spus că e lovitură liberă directă. Deci nu are nicio vină. Poate faultul a fost acordat prea uşor", a declarat antrenorul CFR-ului. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei





DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?