Superliga Romaniei Dan Şucu, mesaj clar despre intrarea în politică. Înţepături pentru rivalii din Liga 1

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Dan Şucu a vorbit despre posibilitatea ca alţi oameni de afaceri din România să investească în fotbal, i-a înţepat subtil pe rivalii din Liga 1 şi a dat un mesaj clar despre implicarea sa în politică. 



Luni, la două zile după ce Rapid a învins-o categoric pe FCSB cu 4-0, Dan Şucu a avut o discuţie cu Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, la sediul partidului, lucru care a stârnit bursa zvonurilor. Multe voci îl dădeau pe finanţatorul Rapidului drept candidat la Primăria Capitalei. Şucu, însă, a venit cu un mesaj clar despre acest lucru. 

"Am mai spus-o de nenumărate ori, nu sunt interesat de o carieră politică, nu am calităţile necesare pentru a fi politician. Nu mă interesează. Dar sunt preşedintele celei mai mari confederaţii patronale şi am discuţii săptămânale cu factorii de decizie din România. De aici plec la Guvern, avem o întâlnire acolo. Nu e un lucru special pentru mine posibilitatea de a discuta. În confederaţie, primul lucru pe care îl faci este să afirmi că nu ai nicio ambiţie politică. Nu poţi să fii preşedintele unei confederaţii, să negociezi cu politicienii, iar apoi să vii să spui că vrei să fii politician. Mi se pare de un prost gust ieşit din comun. Nu este cazul. 

Am avut o discuţie cu domnul Ciucă, dar pe teme pur fiscale. Au fost creşteri fiscale, voiam să înţelegem dacă creşterile respective şi-au adus contribuţia în acoperirea deficitului bugetar. Mi-ar plăcea să mă mai ocup mai mult de fotbal şi de societatea mea, căreia nu îi acord atenţia pe care o merită, din păcate, dar sunt şi multe lucruri obşteşti pe care trebuie să le îndeplineşti", a declarat Dan Şucu la "Suflet de Rapidist, emisiune de la Fanatik. 

Mai vin şi alţi oameni de afaceri în fotbal? Înţepături pentru rivalii din Liga 1

Dan Şucu a fost întrebat dacă este de părere că intrarea sa în fotbal ar putea deschide drumul şi altor oameni de afaceri spre acest domeniu. Finanţatorul Rapidului i-a înţepat subtil pe rivalii din Liga 1, vorbind despre acest subiect. 

"Sunt destul de multe firme româneşti cu cifre de afaceri mari, poate mai mari decât a mea. Şi care au făcut-o într-un mod temeinic, corect. Nu m-ar mira ca şi alţi oameni de afaceri să decidă să investească în sport, inclusiv în fotbal. Dar nu e treaba mea să îi conving pe unul sau pe altul. Sigur că un competitor din ăsta ar fi un competitor mai dur decât tipul de competiţie cu care mă întâlnesc acum. Ar fi structurat, ar fi cineva care a construit piatră cu piatră, ar fi alte tipuri de competiţii decât competiţia actuală. Competiţia trebuie încurajată, nu reprimată. Eu am mai spus, locul 2 e primul care pierde"

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?