Superliga Romaniei Dan Şucu nu se gândeşte să îl schimbe pe Daniel Niculae din funcţie, după ce preşedintele clubului a fost luat de poliţie de acasă

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Daniel Niculae, preşedintele FC Rapid, a fost ridicat de poliţişti şi dus la audieri într-un dosar privind introducerea de materiale pirotehnice la meciurile de fotbal. Dan Şucu, finanţatorul clubului, a anunţat că nu ia în calcul schimbarea acestuia din funcţie. Daniel Niculae este audiat de poliţişti într-un dosar privind introducerea de materiale pirotehnice pe stadioane, ultimul astfel de incident având loc la meciul câştigat de Rapid contra FCSB, cu 4-0, pe Arena Naţională. Atunci, mai multe petarde au fost aruncate pe gazon, în preajma jucătorilor. 

Nu", nu mi-a trecut prin cap. Informaţiile sunt extrem de sumare.

Din ce ştiu eu despre Daniel, pentru el nu există decât Rapid, viaţa lui este legată de Rapid, dedicaţia lui şi cinstea cu care îşi desfăşoară activitatea sunt indubitabile.

Aş vrea să ştiu mai multe despre ce e acolo înainte de a mă gândi la orice altceva”, a declarat Dan Şucu la AS.ro LIVE. 

Poliţia Capitalei a dat un comunicat de presă în care explică ce s-a întâmplat. 

"Astăzi,  14 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Grupuri Infracționale Violente pun în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară și 28 de mandate de aducere, în Municipiul București și județele Ilfov, Prahova și Iași, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere, tulburarea ordinii publice prin violență asupra bunurilor, orice operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, prevăzute de articolul 37 lit. a din Legea 126/1995.
  
Persoanele vizate vor fi conduse la audieri, în baza mandatelor de aducere care vor fi puse în aplicare, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Cercetările sunt continuate de către Parchetului de pe lângă Tribunalul București, împreună cu Serviciul Grupuri Infracționale Violente, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, distrugere prin incendiere si tulburarea ordinii și liniștii publice.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, precum și de sprijinul echipelor de intervenție din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și al Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", a transmis Poliţia Capitalei printr-un comunicat de presă. 

Potrivit poliţiei, la percheziţii au fost găsite mai multe arme de foc şi arme albe, dar şi materiale pirotehnice. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel