Stiri Danemarca, aproape să fie lovită de un nou caz Eriksen. Fotbalista Rikke Sevecke s-a retras

Data publicării:
Sursa: Agerpres (Rikke Sevecke în dreapta)
Sursa: Agerpres (Rikke Sevecke în dreapta)

La EURO 2020, disputat în 2021 din cauza pandemiei, danezul Christian Eriksen a leşinat pe teren în timpul meciului dintre ţara sa şi Finlanda, din grupele competiţiei. Mijlocaşul legitimat acum la Manchester United a fost atunci la un pas de moarte, după ce a făcut infarct. 



Fotbalul danez putea fi martor unui nou caz Eriksen, însă din fericire acum problemele la inimă au fost depistate la timp. Fotbalista Rikke Sevecke, în vârstă de doar 27 de ani, a anunţat vineri că se retrage din activitate, din cauza unor probleme cardiace. 

Sevecke a jucat de 50 de ori pentru Danemarca şi a fost până de curând legitimată la Everton, club de la care s-a transferat în SUA, la Portland Thorns. În SUA nu a jucat niciun meci. 

"E greu să încep. Nu ştiu cum să formulez. Joc fotbal de când am început să merg, şi sportul ăsta a fost mereu o parte importantă a vieţii mele. Dar se termină acum. În ultimele luni am făcut mai multe controale, iar acum am primit rezultate, şi se pare că am probleme cardiace. 

Asta înseamnă că nu mai pot juca fotbal profesionist şi trebuie, astfel, să pun punct carierei mele imediat. E foarte greu şi îmi pare rău că nu m-am putut retrage când am vrut eu", a declarat Sevecke, conform Reuters. 

Sevecke nu e prima jucătoare care se retrage din cauza unei probleme la inimă. În decembrie 2021, Sergio Aguero a fost nevoit să agaţe ghetele în cui din cauza unei probleme similare, iar Lucas Leiva a trebuit să facă acelaşi lucru în 2023. 

"Să fii mândră de tot ce ai reuşit în carieră, Rikke. Familia Everton îţi doreşte tot ce e mai bun în acest nou capitol al vieţii tale", au scris cei de la Everton pe X. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel