Fotbal international Dani Alves ar putea fi eliberat condiţionat. I se vor lua ambele paşapoarte şi va avea mai multe interdicţii

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Fostul fotbalistul brazilian Dani Alves, condamnat la 4 ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru agresiuni sexuale, ar putea fi eliberat condiţionat. Decizia instanţei vine, însă, cu mai multe interdicţii. 



Dani Alves ar trebui să plătească un milion de euro cauţiune şi, după verificarea plăţii, ar urma să iasă condiţionat din închisoare. Paşapoartele sale vor fi ridicate de autorităţi, astfel încât acesta nu va avea voie să părăsească Spania. De asemenea, Dani Alves trebuie să se prezinte săptămânal la Tribunalul Provincial din Barcelona, unde a fost şi judecat. 

Ca parte din eliberarea condiţionată, Dani Alves are interdicţie să se apropie la mai puţin de 1000 de metri de casa reclamantei, de locul ei de muncă sau de orice alt loc frecventat de aceasta, şi nici nu are voie să comunice în vreun fel cu ea, scrie Mundo Deportivo. 

Unul dintre cei mai importanţi factori luaţi în calcul de tribunal în decizie este riscul ca fotbalistul să părăsească Spania. Acesta a fost, de altfel, şi motivul pentru care Dani Alves a fost arestat preventiv în urmă cu un an, înainte de a fi judecat. 

"A scăzut acest risc. Domnul Dani Alves şi-a recunoscut intenţiile de a rămâne la dispoziţia instanţei la orice oră, aşa cum a făcut de la începutul procedurilor. Trebuie să ne amintim că a venit în mod voluntar în Spania când a aflat că a fost pus sub acuzare. Credem că persistă un anumit risc de fugă, deşi în circumstanţele actuale pot fi contracarate cu alte măsuri", se arată în decizia Tribunalului Provincial. 

Unul dintre magistraţii din completul de judecată s-a opus eliberării lui Dani Alves. Este vorba despre judecătorul Luis Belest. 

"Sunt în dezacord cu opinia majorităţii şi cred că acest lucru ar trebui să se întâmple după executarea a cel puţin jumătate din pedeapsă", a transmis magistratul. Astfel, conform lui Belest, Dani Alves ar fi trebuit să petreacă 2 ani şi trei luni în închisoare înainte de a fi eliberat condiţionat. 

După un proces care s-a întins pe mai multe săptămâni, Secţia 21 a tribunalului din Barcelona l-a condamnat pe Dani Alves la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare, alţi cinci de libertate sub supraveghere şi la nouă ani de distanţare faţă de victimă. În plus, Dani Alves trebuie să îi plătească tinerei de 23 de ani 150.000 euro ca despăgubiri. 

Sentinţa este la jumătate faţă de cât ceruse parchetul spaniol, în timp ce acuzarea particulară ceruse 12 ani de închisoare pentru acesta. 

Dani Alves are 40 de ani şi este unul dintre cei mai titraţi fotbalişti din istorie. La FC Barcelona, echipă la care a jucat între 2008 şi 2016, a cucerit 23 de trofee. El a mai jucat la Sevilla, Juventus, PSG şi Sao Paulo. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel