Fotbal international Dani Alves primeşte o nouă lovitură, după ce a fost condamnat la închisoare pentru viol. Decizia clubului FC Barcelona

Data publicării:
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Fotbalistul brazilian Dani Alves a fost condamnat la închisoare cu executare pentru viol. Acum, FC Barcelona, clubul alături de care brazilianul a scris istorie, a luat o decizie dură împotriva sa. 



Lui Dani Alves i-a fost retras statutul de legendă a clubului blaugrana, statut de care mai beneficiază alţi peste 100 de jucători. Chiar dacă FC Barcelona a menţinut prezumţia de nevinovăţie a brazilianului din momentul arestării şi până la condamnare, clubul a luat acum decizia, care este definitivă. 

Dani Alves a disputat 408 meciuri pentru FC Barcelona în cele opt sezoane şi jumătate petrecut pe Camp Nou, perioadă în care a cucerit trei Ligi ale Campionilor, trei Supercupe ale Europei, şase titluri în Primera Division, trei Cupe Mondiale ale Cluburilor, patru Cupe ale Regelui şi patru Supercupe ale Spaniei

Brazilianul este cel mai titrat jucător din istoria fotbalului profesionist, cu un total de 43 de trofee cucerite pe parcursul carierei sale, scrie Agerpres.

Alves a fost condamnat la 4 ani şi jumătate de închisoare 

Brazilianul se afla deja în arest preventiv din ianuarie 2023, după ce o tânără de 23 de ani l-a acuzat că a agresat-o sexual într-o discotecă din Barcelona, în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022. 

În acel moment, el venise în vacanţă la Barcelona după ce a participat cu naţionala Selecao la Cupa Mondială din Qatar. 

După un proces care s-a întins pe mai multe săptămâni, Secţia 21 a tribunalului din Barcelona l-a condamnat pe Dani Alves la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare, alţi cinci de libertate sub supraveghere şi la nouă ani de distanţare faţă de victimă. În plus, Dani Alves trebuie să îi plătească tinerei de 23 de ani 150.000 euro ca despăgubiri. 

Sentinţa este la jumătate faţă de cât ceruse parchetul spaniol, în timp ce acuzarea particulară ceruse 12 ani de închisoare pentru acesta. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel