Superliga Romaniei Daniel Niculae, dus la audieri. El şi Victor Angelescu au spus că galeriile ar trebui să aibă voie să facă spectacole pirotehnice

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Daniel Niculae, preşedintele FC Rapid, a fost dus la audieri într-un dosar privind introducerea de materiale pirotehnice pe stadion, cel mai recent caz fiind la meciul dintre Rapid şi FCSB de pe Arena Naţională, unde mai multe petarde au ajuns pe gazon, în preajma jucătorilor. 



Cu o zi înainte să fie dus la audieri, însă, preşedintele FC Rapid susţinea că galeriile ar trebui să aibă voie să facă astfel de spectacole pirotehnice, cât timp situaţia nu degenerează. 

"Cred că ați văzut și dumneavoastră că anul acesta suporterii Rapidului se comportă exemplar. Cred că se poate interveni pe acea lege, Legea 4, face parte din spectacolul oferit de galerii.

Atât timp cât nu degenerează, spectacolele pirotehnice pot fi lăsate să facă parte din arsenalul galeriei. Fanii Rapidului au fost exemplari în ultimii ani din toate punctele de vedere. Au fost 9.000 de suporteri de la FCSB, restul rapidiști, și nu au fost incidente”, a declarat Daniel Niculae.

De aceeaşi părere a fost şi Victor Angelescu, acţionarul minoritar al celor de la Rapid, care spune că nu vede nimic greşit în ceea ce au făcut suporterii la meciul de pe Arena Naţională. 

”Nu văd nimic greșit din ce au făcut suporterii noștri. Mi s-a părut că la meciul cu FCSB a fost un spectacol în tribune, totul a decurs normal. Ce voiați să se întâmple la un meci cu peste 40.000 de persoane?

Ne-au dat o amendă enormă, ne-au suspendat niște sectoare. Am făcut cerere către cei de la Ligă să poată să vină copiii în acele sectoare. 

Repet, mie mi s-a părut că nu a fost nicio problemă la meci. De ce trebuie să suferim noi? Ce am putea noi ca și club să facem? Este o lege extrem de tâmpită, este făcută special să îți ia banii.

Sperăm să nu mai avem terenul suspendat la meciurile viitoare, să sperăm că nu o să mai luăm amenzi pe viitor. Dacă se va întâmpla, vă dați seama că va fi un minus pentru noi”, a spus Victor Angelescu la Digisport

După meciul cu FCSB de pe Arena Naţională, Rapid a primit o amendă de 22.000 lei, dar şi interdicţia de a deschide anumite sectoare din stadion pentru meciul cu Farul Constanţa, primul din playout.

"În temeiul art. 82.1 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.d din RD, se sancționează clubul FC Rapid 1923 cu măsura organizării unui joc pe teren propriu cu interzicerea accesului spectatorilor în sectoarele 106, 107, 108, 109, 112, 113 și 123 și penalitate sportivă de 22.500 lei", se arată în decizia Comisiei de Disciplină. 

Jandarmeria ceruse închiderea completă a stadionului la meciul cu Farul şi, astfel, disputarea partidei fără spectatori în tribune. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?