Superliga Romaniei Daniel Niculae nu mai rămâne la Rapid. Victor Angelescu a făcut anunţul

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Victor Angelescu, acţionar minoritar la Rapid, a anunţat că Daniel Niculae nu va mai fi preşedintele clubului de la 1 iunie. 



"Daniel Niculae este preşedintele clubului până la finalul acestui sezon, dar începând cu sezonul viitor nu va mai fi preşedintele clubului Rapid. Contractul lui nu va mai fi prelungit", a declarat Angelescu la conferinţa de presă pentru prezentarea lui Neil Lennon. 

Cu toate astea, Rapid nu îl va înlocui momentan pe Daniel Niculae, iar cel care se va ocupa de partea administrativă va fi, cel mai probabil, noul director sportiv, Daniel Sandu, alături de Victor Angelescu. 

"În acest moment este prea devreme să vorbim despre un nou preşedinte. Am avut discuţii şi cu Dan Şucu. Nu vom pune un preşedinte imediat, vom vedea ce se va întâmpla şi poate vom aduce pe cineva pe partea tehnică, nu ştiu. În momentul de faţă nu avem o decizie, nu avem o persoană cu care să îl înlocuim în acest moment. Vom vedea în vară ce vom face", a mai spus oficialul rapidist.

Daniel Niculae, suspect în dosarul Pyro 

Daniel Niculae, preşedintele FC Rapid, este urmărit penal de Parchet în dosarul introducerii materialelor pirotehnice pe stadion. În acelaşi dosar, Liviu Ungurean, liderul galeriei Rapidului, a fost reţinut. 

Daniel Niculae a fost şi el dus la audieri în aceeaşi zi în care a fost ridicat de acasă şi Liviu Ungurean, însă atunci a fost lăsat să plece, cu menţiunea că este în continuare suspect. Acum, la 6 săptămâni distanţă, Parchetul anunţă că Daniel Niculae este urmărit penal. 

"La data de 17.04.2024 procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București au extins acțiunea penală față de 2 inculpați, persoane fizice, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice, fără drept prev. de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995, cu aplicarea art. 38 alin. (1) Cod penal și art. 41 alin. (1) Cod penal, respectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de complicitate la săvârșirea infracțiunii de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept (2 acte materiale) prev. de art. 37 lit. a) din Legea nr. 126/1995, cu aplicarea art. 48 alin. 1 Cod penal și art. 35 alin. (1) Cod penal.

În fapt, în sarcina lui Daniel Niculae, cel de-al doilea inculpat, s-au reținut următoarele:

– în data de 27.01.2024, a sprijinit material și moral pe liderul grupării (și persoanele pe care acesta le controla din această calitate inclusiv autorii neidentificați care au folosit materialele pirotehnice în contextul organizării unui meci de fotbal), sprijinul material oferit în calitatea sa de președinte al unui club de fotbal, constând în oferirea unor sume de bani pentru achiziționarea materialelor pirotehnice, fiind și de acord ca persoanele neidentificate să folosească materialele pirotehnice, fără drept, în incinta stadionului în data de 27.01.2024 transmițând acest acord liderului grupării, oferind astfel și sprijin moral.

– în data de 09.03.2024, l-a sprijinit moral pe liderul grupării (și persoanele pe care acesta le controla din această calitate inclusiv autorii neidentificați care au folosit materialele pirotehnice în contextul organizării unui meci de fotbal) sprijinul moral oferit autorilor necunoscuți în calitatea sa de președinte al unui club de fotbal constând în aceea că a fost de acord ca autorii neidentificați să folosească materiale pirotehnice la începutul unui meci de fotbal disputat în data de 09.03.2024, transmițând liderului grupării, acordul său în acest sens, după ce acesta din urmă l-a solicitat pentru ca membrii galeriei să acționeze fără a afecta relația pe care o are cu clubul de fotbal pe care îl susține, înlesnind astfel activitatea infracțională constând în deținerea, transportarea și folosirea de materiale pirotehnice, fără drept, la începutul meciului de fotbal", se arată în comunicatul Parchetului.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel