Superliga Romaniei Daniel Sandu, afirmații clare despre plecarea jucătorilor giuleșteni: „Cu siguranță vor fi transferuri”

Data publicării:
Captură de ecran/ Facebook FC Rapid 1923
Captură de ecran/ Facebook FC Rapid 1923

Noul director sportiv al clubului alb-vișiniu a reiterat anunțul lui Dan Șucu în ceea ce privește seria de plecări a unor jucători de la Rapid în această vară, oferind detalii despre starea în care se află bugetul echipei bucureștene.



Daniel Sandu: „Suntem un club stabil financiar”

Noul director sportiv al echipei de fotbal Rapid București, Daniel Sandu, a afirmat, joi, într-un interviu difuzat pe pagina oficială de YouTube, că gruparea giuleșteană este un club solid din punct de vedere financiar și că nu trăiește din vânzarea de jucători, admițând totodată că vor exista plecări în această vară.

„Cu siguranță vor fi și plecări, sunt discuții, toată lumea știe cam ce jucători ar putea pleca. Normal că suntem dispuși să ascultăm orice discuție privind jucătorii noștri, dar trebuie să fie ofertele potrivite atât pentru noi cât și pentru jucători, pentru a avea un efect din partea noastră. Suntem un club stabil financiar și nu trebuie să trăim din eventualele transferuri", a afirmat Daniel Sandu, citat de Agerpres.

„Vor fi transferuri în toate compartimentele”

Oficialul FC Rapid a confirmat faptul că se află în discuții și pentru achiziționarea unor jucători români și străini, dar este posibilă și întoarcerea unor fotbaliști împrumutați la alte echipe: „Cu siguranță majoritatea jucătorilor împrumutați se vor întoarce la Rapid, ei vor fi verificați de către noul staff, iar de acolo decizia va fi luată în de mine și staff, pe ce jucător ne bazăm și pe cine nu. Majoritatea sunt 'underi' și trebuie să vedem exact pozițiile de care avem nevoie în sezonul următor.

Cu siguranță vor fi transferuri în toate compartimentele, trebuie să întărim compartimentul defensiv. Sper că listele pe care le-am pregătit până acum să ne ajute și jucătorii pe care i-am evidențiat să reușim să îi aducem la noi. O să fie un mix de jucători români și străini, ca de obicei. Sunt jucători români pe care îi urmărim îndeaproape și cu care avem discuții și jucători străini. Cred că balanța dintre jucătorii români și străini din lot este una potrivită și trebuie menținut acest ritm”.

Referitor la adaptarea jucătorilor străini la Rapid, Sandu a spus că atacantul kosovar Albion Rrahmani s-a acomodat mult mai bine decât conaționalul său, Florent Hasani.

„Rrahmani și Hasani vin în teorie din aceeași cultură, însă Rrahmani s-a adaptat imediat, dar Hasani deocamdată își caută reperele. Mă aștept ca din sezonul viitor să devină un jucător exponențial pentru noi. Cred că și faptul că sunt foarte apropiat de ei m-a ajutat să înțeleg foarte bine faptul că noi ca și club ne punem în slujba lor, dar trebuie să ținem cont că din toată această ecuație clubul este cel mai important", a spus Daniel Sandu.

Responsabilitățile lui Sandu la Rapid

Daniel Sandu, promovat din funcția de șef al scouterilor, a explicat și atribuțiile pe care le va avea din postura de director sportiv.

„Mă bucur că am această oportunitate, cu siguranță este un pas mare. Venind din zona de scouting, automat presiunea pe partea de racolare de jucători este una foarte ridicată, însă clar este visul oricărui scouter la un moment dat să ajung în această poziție și consider că experiențele de până acum m-au ajutat să înțeleg mult mai bine această poziție.

Fișa postului meu nu include doar partea de recrutare de jucători, practic eu trebuie să mă asigur că tot ce este în jurul echipei și în echipă este în ordine, și aici mă refer de la staff-ul medical, la cantonamente, la conduita jucătorilor sau a staff-ului, la tot ce ține de partea de pregătire fizică, de urmărire a datelor.

Ceea ce încerc să implementez este ca deciziile antrenorilor sau a viitoarei echipe de scouting să fie bazate pe interacțiuni foarte clare, trebuie să ne dăm foarte bine seama ce căutăm și ce ne dorim. Momentul nu este foarte bun după evoluția din play-off, dar sper ca de la anul să ne arătăm adevărata față”, a mai afirmat Sandu.

Rapid București va întâlni echipa lui Bernd Storck, Sepsi OSK, vineri, 10 mai, de la ora 20:30. Clubul patronat de Dan Șucu nu a obținut nicio victorie în play-off-ul SuperLigii, înregistrând șapte înfrângeri și o remiză, pe când covăsnenii au reușit două victorii, două înfrângeri și trei rezultate de egalitate. 

În acest moment, Rapid se află pe locul 6, cu 29 de puncte, în timp ce Sepsi Sfântu Gheorghe se află pe locul 5, cu 31 de puncte.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel