Tenis Danielle Collins câștigă trofeul de la Miami. Aceasta a făcut noi mărturisiri despre decizia de retragere din tenis

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătoarea americană reușește să câștige primul titlu WTA de categorie 1000 din întreaga sa carieră, după ce a trecut în ultimul act de a patra jucătoare a lumii, Elena Rybakina.



Danielle Collins (53 WTA) a câștigat titlul de la Miami Open după ce a învins-o în două seturi pe kazaha Elena Rybakina, numărul 4 mondial, scor 7-5 6-3, în două ore și două minute. Primul set al întâlnirii a reprezentat cea mai dificilă manșă câștigată în cadrul competiției americane din acest an de către Danielle Collins, care a câștigat toate seturile din cadrul turneului cu 6-1, respectiv 6-2 și 6-3.


Finalista turneului de Mare Șlem din Australia, 2022, a produs surpriza la competiția din Florida, devenind jucătoarea cea mai slab clasată care reușește să intre în posesia trofeului.

„Este un adevărat vis că am putut juca la un asemenea nivel în mod regulat două săptămâni. Nu mă pot gândi la o modalitate mai bună de a câștiga primul meu titlu WTA 1.000”, a declarat după victorie reprezentanta Statelor Unite, care a anunțat, la începutul acestui an, că va pune capăt carierei sale la finalul sezonului actual.

Collins, în vârstă de 30 de ani, a explicat decizia de a se retrage din tenis, hotărâre cauzată de leziunile și suferința care i-au impactat cariera.

Jucătoarea americană suferă de artrită reumatoidă (boală inflamatorie care afectează articulațiile), diagnosticată în 2019, dar și de endometrioză, o boală cronică care, de obicei, determină dureri severe în timpul menstruației și/sau probleme de fertilitate. Americanca a fost supusă unei intervenții chirurgicale de urgență în urmă cu trei ani, pentru a-i fi îndepărtat un chist de dimensiunea unei mingi de tenis, potrivit Agerpres.

Cu toate că a mărturisit faptul că multe persoane ar dori să o vadă continuând, mai ales după jocul și nivelul de tenis arătate în cadrul turneului „de casă”, aceasta a reiterat că victoria de sâmbătă nu îi schimbă decizia de a pune capăt carierei profesioniste de tenis.

„Sunt mulți oameni care ar dori să mă vadă jucând în continuare. Dar problemele mele de sănătate îmi îngreunează viața și în afara terenului. Este o decizie personală, bazată pe emoții, sper că toate lumea înțelege asta”, a mai spus jucătoarea americană.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?