Campioana României la fotbal a fost învinsă de Sparta Praga, în turul trei preliminar al Ligii Campionilor, scor 3-4 la general.
FCSB a părăsit competiția Champions League, după ce a fost învinsă de echipa Sparta Praga, scor 3-4 la general, în turul al treilea preliminar. Dănuț Lupu a explicat faptul că nivelul prea ridicat de siguranță al „roș-albaștrilor” din meciul retur a determinat ca cehii de la Sparta Praga să obțină victoria și implicit calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor.
„Le-a fost frică de ce? Eu nu pot să înțeleg cuvântul ăsta, frică. Ăia au trei picioare și noi doar două? Eu nu am fost așa. Nu aceiași români au fost și la Praga? Noi, românii, nu suntem fricoși. Suntem delăsători.
Au zis: 'Dacă am jucat acolo, la ei acasă, va fi mai ușor pe Ghencea.' Nu s-au mai concentrat. S-au trezit că era 3-0 pentru ei. Nu au avut mentalitate și concentrare.
Noi, românii, avem o problemă mare. Noi, când ne urcăm în mașină, ne gândim că suntem deja plecați. Mașina însă încă stă pe loc”, i-a răspuns spus Dănuț Lupu lui Bănel Nicoliță, la Fanatik.
„Îmi pare rău că s-a terminat așa. După ce am făcut 1-1 la Praga, chiar credeam că avem șanse să ajungem în play-off. Poate se va putea la anul, dar e păcat. Din punctul meu de vedere, le-a fost frică.
N-am închis televizorul la pauză. Praga nu a făcut un joc extraordinar, dar FCSB a jucat foarte slab. Le-a fost și frică”, a explicat Bănel Nicoliță.
„Miculescu nu e atacant, îl văd mai mult în bandă. Știam asta, nu este o noutate, FCSB nu are atacant. A fost un joc pe care l-amdistrus în prima repriză printr-o prestație slabă. După jocul din Cehia eram curios să văd abordarea FCSB-ului la acest meci și ce se va întâmpla dacă se vor deschide.
Acest lucru s-a văzut, pentru că în prima repriză au încercat să preseze și s-au trezit prinși între cele două faze. Nici nu făceau pressing foarte bine, nici nu s-au apărat foarte bine și le-au dat spații, Sparta a avut niște contraatacuri incredibile în primele 35 de minute.
Prima repriză ne-a costat în economia meciului, s-a văzut, chiar dacă am făcut o repriză secundă bună pe un fond de pasivitate al Spartei. Au jucat un fotbal urât din punct de vedere tehnico-tactic, nu am înțeles această pasivitate cu care au intrat în repriza secundă.
Probabil au vrut să țină de scor, știau că dacă primesc un gol în primele minute ale reprizei se vor schimba lucrurile. Am dat un gol, dar nu au reușit să îl dăm și pe al doilea foarte repede și asta s-a văzut. Cred că s-a calificat echipa mai bună. Este o echipă care are o forță incredibilă, au și jucători de execuție, dar și lacune. A fost o lipsă de organizare în prima repriză la FCSB, s-a văzut prin distanțele mari dintre compartimente și spațiile pe care le aveau cei de la Sparta.
În repriza a doua lucrurile au stat diferit, FCSB nu avea nimic de pierdut, s-a avântat peste ei și a făcut un joc bun. Olaru s-a trezit și el în repriza a doua și a făcut un joc extraordinar, băieții au intrat bine la pauză.
Edjouma este un jucător care are un plus de fantezie și tehnică față de Șut și Lixandru, care sunt mijlocași liniari, foarte defensivi, cu care nu poți să construiești. Unul dintre ei ar putea să fie la mijlocul terenului, să dea o siguranță defensivei.
Îmi aduc aminte că Edjouma a fost decisiv pentru FCSB în multe meciuri înainte să plece în Italia. Cei doi nu cred că au 10 goluri în ultimele campionate. Ai un plus cu el la fazele fixe, primul gol mi s-a părut un gol ușor primit de FCSB.
Edjouma aduce un plus în defensivă, dar și pe ofensivă. Cred că ar merita această șansă, este un jucător care are o calitate în plus față de cei doi. Cu siguranță s-a greșit echipa. Aș fi mers pe aceeași formulă, așa cum spunea și Gigi Becali. Spunem lucrul ăsta pentru că am văzut o primă repriză foarte slabă, dar este un fapt. Băieții care au intrat în repriza a doua au jucat bine, poate mai puțin Baba Alhassan. Baba Alhassan juca în Liga 2 în urmă cu patru ani, în urmă cu doi ani juca la o echipă care se lupta la salvarea de la retrogradare, iar acum se bate la play-off-ul Champions League”, a spus Adrian Mutu, potrivit aceleiași surse menționate anterior.