Stiri Dănuț Lupu nu s-a mai putut abține și a izbucnit în lacrimi. Ce declarații a făcut acesta, după eliberarea din închisoare

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Fostul fotbalist român a mărturisit cum a trecut peste clipele de coșmar din închisoare, unde a ispășit o pedeapsă de șase luni.



„Pușcăria este pușcărie! Nu avem condiții ok”

Dănuț Lupu a început să plângă în timp ce a vorbit despre perioada de șase luni în care a stat în închisoare, mărturisind că gândul de a nu se preda a fost, pentru un moment, prezent. Deși s-a gândit la acest lucru, el s-a predat, în final, întrucât nu se consideră un pericol al statului român:

„Am stat șase luni fără cinci zile. Nu pot să spun că a fost ușor, nu pot să spun că a fost greu. Poate și datorită faptului că orașul ăsta este mare, am foarte mulți prieteni, nu sunt toți sfinți!

Nu există pădure fără uscăciune. Dar pușcăria este pușcărie. Nu avem nici condiții ok. Totuși, nu cred că un om civilizat poate să stea acolo. Dar stai, n-ai ce să faci. Am stat 175 de zile [..] Sincer, am avut gândul ăsta să nu mă predau. Nu mai voiam să vin în România. Care riscuri erau? Aveam o condamnare de șapte luni, stai doi ani, se grațiază. Alții cum stau afară și nu mai cere nimeni nimic?!”, s-a întrebat retoric Lupu.

„Știi de ce m-am predat? Fiindcă nu mă consider cel mai mare pericol al României. Am făcut o faptă de copil. Plăcerea mea de a conduce m-a adus aici. Plăcerile se plătesc în viață și de aia am venit și m-am predat (n.r. - a început să plângă).

N-am făcut nimic, în afară de gravitatea faptei că am condus o mașină. Dar te uiți la televizor și vezi oameni care fac ceea ce fac, omoară oameni, copii și nu se mai duc la pușcărie. Dacă așa au considerat…

M-am dus. Acum sunt curios - ce o să mai zică?! Ce o să mai facă?! A fost grea hotărârea să mă întorc cu familia. M-am gândit în primul rând la băiat, la soție. Puțină lume știe, eu stau cu părinții mei, cu soacra mea, au peste 80 de ani... Eu am grijă de ei. Gândește-te că asta a căzut în sarcina soției. Nu se pot deplasa. Atât eu cât și soția mea am trecut peste încercarea asta. Mulțumesc și băiatului și ei!”

„Există și o răutate...Am greșit și am plătit!”

Dănuț Lupu consideră că nu trebuia să fie „dat exemplu” altor persoane care săvârșesc aceleași fapte pe care le-a realizat el, doar din cauza faptului că este o persoană publică. De asemenea, el crede că întregul caz a fost mult exagerat, decât fapta săvârșită în realitate:

„Mă uit la niște imagini. Ce am făcut?! Am venit și m-am predat singur. De ce trebuie să îmi pui cătușe? Nu știu dacă este ok să dai exemplul unui om, dar omul ăla are niște drepturi...

Eu trebuia să vin de pe 7 martie acasă și ei îmi spun că am beneficiat de clemență. Ce clemență?! Nu cred că există deținut care în patru luni să aibă 15 zile câștig, să n-aibă un raport...

Am fost la toate cursurile posibile și imposibile, dar au considerat că nu sunt reabilitat. Undeva există și o răutate! Așa au vrut, așa au dorit? Atâta timp cât doi judecători te pun liber și vine cineva și spune 'nu', ce înțelegi?!”

Mai mult decât atât, acesta a anunțat că va mai face o serie de dezvăluiri, lunile viitoare. „De ce să fiu eu dat exemplu? Că mă cheamă Lupu? Poate din cauza faptului că unii credeau că o să mă schimb. Niciodată. Am greșit și am plătit. Pe cine am deranjat, pe cine nu am deranjat, o să spun într-o lună sau două...”, a mai declarat Lupu la Fanatik Superliga.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel