Echipa nationala Darius Olaru a prefațat finala EURO 2024. Ce mesaje are pentru coechipierii săi

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

„Tricolorul” a oferit o serie de declarații înaintea debutului la Campionatul European din Germania (14 iunie - 14 iulie).



Fotbalistul în vârstă de 26 de ani a afirmat că prima adversară a echipei naționale a României la EURO 2024 este dificilă, dar diferența dintre cele două formații se va observa în mici detalii.

„(n.r. - Era de preferat oare Slovacia la start?) Până la urmă, jucăm cu toate trei din grupă. Important e să pornim bine, pentru că apoi vom putea gestiona altfel partidele următoare.

Trebuie să ne ridicăm la nivelul unui European. Sigur, Ucraina are o echipă foarte bună, dar diferența va fi făcută la detalii.”, a spus Olaru.

Darius Olaru: „Vedeam Belgia cea mai slabă”

De asemenea, Olaru a spus că nu subestimează selecționata belgiană, mai ales că valoarea fiecărui jucător al echipei este extrem de mare: „De Bruyne e incredibil. Vine din cel mai important campionat din lume. Dintre echipele puternice, capii de serie, vedeam Belgia cea mai slabă.

Dar când stai apoi să te uiți ce jucători au în lot, se schimbă raționamentul. Chiar dacă nu mai e acea Belgie care se afla la un moment dat pe primul loc mondial în topul FIFA, rămâne un adversar complicat.”, a spus Olaru.

El a mai analizat și formația Slovaciei, a treia adversară a României din grupa E: „Sunt cam de nivelul nostru, una peste alta. Cu ei ne vom lupta pentru calificarea din această grupă”, iar despre calificarea pe una dintre cele poziții din grupă, Olaru a răspuns: „O putem face!”.

Unitatea, secretul calificării la EURO

Olaru a explicat și care este secretul succesului „tricolorilor” conduși de Edi Iordănescu: „E un nucleu de jucători păstrat în mod constant. Lotul nu s-a schimbat major de la o selecție la alta. Asta a ajutat la obținerea unei unități și, în final, la calificare.”, a afirmat el.

De asemenea, el crede că principalele calități ale fotbaliștilor români sunt „forța grupului și calitatea juătorilor”, nedorind să ofere vreun răspuns concret în privința defectelor: „Nu mă gândesc! Vrem să fim perfecți la Euro!”, a spus Olaru, potrivit sportpesurse.ro

Franța - Portugalia este finala prezisă de către Olaru, care are 18 selecții la prima reprezentativă a României. El a mai participat la două Europene cu naționala U21.

Pentru Nicolae Stanciu, mesajul lui Olaru a fost: „Căpitane, condu-ne spre calificare!”, pe când pentru Radu Drăgușin, jucătorul de la FCSB a transmis: „Dragoane, cu tine nu luăm gol!”

Lui George Pușcaș, Darius i-a spus: „Fă-ne bucuroși și marchează goluri!”, în timp ce colegului său de club, Florinel Coman, i-a transmis: „Driblează-i pe toți și califică-ne!”

Programul României la EURO 2024

- Luni, 17 iunie: România – Ucraina (München, 16:00)

- Sâmbătă, 22 iunie: Belgia – România (Köln, 22:00)

- Miercuri, 26 iunie: Slovacia – România (Frankfurt, 19:00)

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?