Tenis Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, numit antrenorul anului în circuitul ATP

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Darren Cahill este cel mai bun antrenor din circuitul ATP în 2023. Australianul Darren Cahill, fostul antrenor al Simonei Halep, şi italianul Simone Vagnozzi au fost desemnaţi câştigătorii premiului de cel mai bun antrenor al anului în circuitul profesionist masculin de tenis (ATP), pentru performanţele realizate de elevul lor, italianul Jannik Sinner, potrivit site-ului ATP.

În 2023, Sinner (23 ani) a obţinut primul său titlu ATP Masters 1.000, la Toronto, a jucat finala Turneului Campionilor şi a devenit primul italian care a încheiat anul în top 5 în clasamentul ATP.

Numărul patru mondial a avut în acest an un bilanţ de 64 de victorii şi 15 înfrângeri, jucând prima sa semifinală de Mare Şlem, la Wimbledon. Sinner a cucerit patru trofee 2023 şi l-a primit recent şi pe cel de Favorit al Fanilor.

Vagnozzi a lucrat cu Sinner din februarie 2022, iar Cahill, fost antrenor al unor lideri mondiali ca Andre Agassi şi Lleyton Hewitt, s-a alăturat echipei în iunie 2022, concentrându-se pe dezvoltarea mentalului jucătorului italian.

Pentru titlul de cel mai bun antrenor al anului în ATP au mai fost nominalizaţi Craig Boynton (antrenorul lui Hubert Hurkacz), Juan Carlos Ferrero (Carlos Alcaraz), Goran Ivanisevic (Novak Djokovic) şi Bryan Shelton (Ben Shelton). Voturile au fost acordate de antrenorii din circuitul masculin.

Sinner mai este nominalzat la două categorii în cadrul Premiilor ATP, pentru jucătorul cu cel mai mare progres şi pentru Premiul de Sportivitate Stefan Edberg, scrie Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel