Jocurile Olimpice David Popovici își dorește o medalie la Olimpiada de la Paris. Ce mesaj a transmis Camelia Potec despre visul înotătorului român

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Camelia Potec a declarat că întreaga Federație Română de Natație și Pentatlon Modern îl susține pe David Popovici la Jocurile Olimpice de la Paris, campionul dorindu-și să câștige o medalie la competiția din vară.



Susținere totală pentru David Popovici

Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, a declarat, miercuri, 27 martie, că David Popovici își dorește o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris, iar conducerea FRNPM îl susține cu tot ceea ce poate pentru ca tânărul înotător să realizeze acest obiectiv.

„De luna viitoare începem competițiile internaționale, intrăm iar în focuri pentru calificare la Jocurile Olimpice cu sportivii care nu au reușit acest lucru. Suntem alături de ei și sperăm că totul va decurge conform planurilor și pregătirilor. și sperăm să încheiem această vară cu performanțele pe care ni le propunem. Normal ca ne gândim și la o medalie la Paris. Se poate, acesta este visul meu, dar și al sportivilor, de a ajunge cât mai sus. Pentru că vorbim de un sportiv - David Popovici, care știe ce înseamnă să fii cel mai bun din lume și care își dorește această medalie olimpică. Iar noi ceilalți care suntem lângă el îl susținem cu tot ceea ce putem pentru a realiza acest obiectiv”, a menționat Potec, potrivit Agerpres.

Președinta speră ca în echipa olimpică a României pentru Paris să se regăsească patru înotători. „Noi ne mai dorim încă doi sportivi calificați pentru Paris. Este adevărat că ne-am dori și o fată în echipa olimpică. În total vrem să avem minimum patru sportivi la înot calificați cu baremul A. Nu vreau să dau nume, ei se știu. Sunt minori și nu vrem să punem această presiune pe ei”, a explicat aceasta.

Recordul de 100 m liber, doborât

Chestionată despre noul record mondial la proba de 100 m liber, record deținut de David Popovici și mai apoi doborât de chinezul Pan Zhanle, Camelia Potec a răspuns: „Eu deja l-am încurajat după ce a fost doborât recordul. Recordurile, timpii, în general, sunt făcuți să fie depășiți. De altfel, David chiar a spus că își dorește ca acest record al său să fie bătut pentru a fi motivat să realizeze din nou cel mai rapid timp. O să vedem la Jocurile Olimpice cine este mai bun și dacă acest timp va fi depășit.”

De asemenea, președinta FRNPM a declarat că nu știe, deocamdată, dacă David Popovici va participa la Campionatele Europene programate în Serbia în luna iunie. „La Campionatele Europene de seniori avem un lot, dar el va fi definitivat după Campionatele Naționale care vor avea loc luna viitoare. Deocamdată nu pot spune dacă David Popovici va fi în lot. Europenele apar în planul său de pregătire, dar acesta poate suferi modificări după Campionatele Naționale.”

Campioana olimpică din 2004 a participat, miercuri, la evenimentul de aniversare a 110 ani de la înființarea Comitetului Olimpic și Sportiv Român în cadrul căruia fosta atletă Viorica Viscopoleanu și fostul gimnast Dan Grecu, medaliați la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și Europene, au primit Colanul de Aur.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Jocurile Olimpice




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel