Inot David Popovici nu va fi cazat în Satul Olimpic la Paris. Protecţie privată pentru campionul român. Cine plăteşte totul

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Înotătorul român David Popovici a confirmat că nu va locui în Satul Olimpic la Paris, pe perioada Jocurilor Olimpice. În plus, el va beneficia de protecţia unei firme private de pază. Acesta a vrut, astfel, să răspundă unei serii de zvonuri conform cărora ar fi urmat să locuiască într-un hotel de lux, dar şi conform cărora paza privată va fi asigurată din fonduri publice. 

"Jocurile Olimpice de la Paris se apropie cu pași repezi și urmează o perioadă de pregătire intensă ce necesită un mare efort atât fizic, cât și mental.Este esențial ca un sportiv care participă la o competiție atât de importantă, să aibă liniștea atât de necesară pregătirii. În acest proces este implicată și logistica, dincolo de odihna necesară și minimele nevoi ce ne ajută în menținerea rutinei și concentrării.

Logistica implică și o simplificare practică, în cazul de față, cazarea în afara satului olimpic, având în vedere condițiile speciale din Paris și distanța dintre baza de concurs și satul olimpic.

Asigurarea protecției și siguranței sportivilor și echipelor lor reprezintă în egală măsură o necesitate vitală și o prioritate pentru toate delegațiile care vor veni la Jocurile Olimpice, delegații ce urmează protocolul de securitate cerut de organizatori

Consider că toate măsurile au fost analizate atent de către COSR si FRNPM astfel încât totul să se desfășoare bine. Povestea preluată de anumite canale media, dintr-un unghi desprins de realitate, cu jumătăți de adevăr prezentate ca adevăr absolut și fără o reală documentare, nu este corectă", a scris David Popovici pe Facebook.

Acesta a explicat de ce nu va sta în Satul Olimpic. 

"De aceea, câteva precizări sunt necesare:

- în urma analizării situației de către echipa mea, FRNPM, Comitetul Olimpic și Sportiv Român și cu acceptul clar al acestor instituţii, cazarea în afara satului olimpic a apărut natural și a fost aleasă ca fiind cea mai bună varianta în cazul meu

- această idee a apărut în urmă cu mai mult de un an și a fost o decizie de echipă, la fel cum a fost și în cazul altor sportivi care merg la aceeasi competiție (canotaj, caiac-canoe)

- hotelul de lux la care se face referire este un hotel obișnuit de 3 stele

- echipa mea a anunțat în repetate rânduri Federatia de Natatie si Pentatlon Modern și Comitetul Olimpic si Sportiv Roman că serviciile de protecţie private vor fi achitate din banii noştri, nu din bani publici; președintele FRNPM Camelia Potec, președintele COSR Mihai Covaliu și secretarul general COSR George Boroi sunt cei care pot să confirme

- în istoria JO au fost și alte cazuri în care sportivi români au fost cazați în afara satului olimpic, rog presa să acorde mai multă atenție documentării.

Îmi doresc să ne respectăm reciproc, să muncim mai mult și să ne oferim unii altora ocazia de a ne reprezenta cu seriozitate si integritate în domeniul pe care fiecare dintre noi și-l alege", a mai scris înotătorul. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Inot
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel