Inot David Popovici poate răsufla ușurat! Campionul olimpic de la Tokyo a ratat calificarea la JO 2024

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Tom Dean, medaliat cu aur în proba de 200 metri liber la ediția trecută a Jocurilor Olimpice, a ratat calificarea la Olimpiada de la Paris. 



Vom avea un nou campion olimpic la 200 metri liber. Popovici se pregătește

În cadrul tuneului de calificare a înotătorilor din Marea Britanie la Jocurile Olimpice de anul acesta, campionul olimpic din proba de 200 de metri liber de la Tokyo, Tom Dean, a ratat calificarea la ediția din acest an. Britanicul nu își va putea apăra titlul, el concurând doar în proba de ștafetă.

Campionul olimpic a fost doar al treilea în cursa finală de calificare la Paris 2024, fiind întrecut de Matt Richards, campionul mondial din anul 2023, și Duncan Scott, jucător medaliat cu argint la Jocurile Olimpice din 2020.

Richards a încheiat proba în 1:44,69, cu 0,06 secunde înaintea lui Scott (1:44,75), în timp ce Dean a fost cronometrat cu 1:45,09. James Guy a fost al patrulea clasat, sportiv care a oprit cronometrul după 1:45,28.

Medaliatul cu aur în urmă cu patru ani s-a calificat, totuși, încă o dată, în proba de ștafetă.

Astfel, David Popovici poate avea șanse mai mari de a-și atinge visul câștigării unei medalii la Jocurile Olimpice de la Paris. Acum patru ani, în cadrul Olimpiadei de la Tokyo, David s-a clasat pe locul 4. Românul, care avea doar 16 ani, a terminat cursa la doar două sutimi de secundă de sportivul medaliat cu bronz, stabilind, totodată, un nou record mondial la juniori, scrie eurosport.ro

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Inot




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel