Stiri Campionatele Europene de Înot. David Popovici va lupta pentru aur la 200 metri liber

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Echipa românească de înot a făcut o intrare remarcabilă la Campionatele Europene de Înot în Bazin Scurt găzduite la Otopeni, prezentând un lot solid de 21 de sportivi (7 fete și 14 băieți) care și-au demonstrat abilitățile.



Una dintre cele mai așteptate apariții ale echipei a fost cea a lui David Popovici, care a confirmat așteptările în semifinalele probelor de înot. Popovici s-a calificat în semifinalele probei de 100 m liber cu al doilea cel mai bun timp, înregistrând 46 secunde și 70 de sutimi.

Performanța sa a fost eclipsată doar de italianul Alessandro Miressi, care a încheiat cu un timp de 46 secunde și 49 de sutimi. Alături de Popovici, Patrick-Sebastian Dinu a confirmat prezența în semifinale, clasându-se cu al 11-lea timp, 47 secunde și 36 de sutimi.

În plus, Denis-Laurean Popescu și Robert-Andrei Badea s-au remarcat în probele de 200 m spate masculin, cu Popescu calificându-se în semifinale cu timpul său de 1 minut, 55 secunde și 86 de sutimi, ocupând ultima poziție în semifinale, în timp ce Badea a fost desemnat prima rezervă cu timpul său de 1 minut, 56 secunde și 26 de sutimi.

Daniel-Alexandru Nicușan a confirmat prezența sa în semifinalele probei de 100 m mixt masculin cu al 13-lea timp, în timp ce Mihai Gergely a obținut locul 14 în aceeași probă.

În rândul sportivelor feminine, Maysa Rațiu s-a clasat pe locul 18 în proba de 200 m liber, urmată de Ioana-Maria Știrbu pe locul 25 și Anastasia-Maria Bako pe locul 36.

Performanțele solide ale echipei românești promit o participare remarcabilă în cadrul Campionatelor Europene de Înot în Bazin Scurt, oferind entuziasm și susținere pentru acești sportivi determinați să se facă remarcați în competiția europeană de prestigiu. Momentul de maxim interes va fi finala de 200 m liber, unde David Popovici va evolua sâmbătă seara.

dcsport Team | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel