Echipa nationala De ce sârbii reuşesc în fotbal şi românii nu. Dan Alexa spune că s-a pierdut încrederea în fotbalistul român. Meritul lui Iordănescu jr în schimbarea percepţiei

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Dan Alexa, fost mijlocaş al echipei naţionale, actualmente antrenor liber de contract după plecarea de la FC Botoşani, a explicat de ce fotbaliştii români  nu mai reuşesc să se impună în străinătate, spre deosebire de vecinii din Balcani, dar şi care e meritul lui Edi Iordănescu în schimbarea percepţiei. 

 



"Cumva, ne-am pierdut din încrederea celor de afară asupra fotbalistului român. La un moment dat, se făcea comparaţia între fotbaliştii sârbi şi cei români, de ce ei reuşesc şi noi nu. Pentru că noi nu avem inimă, curaj, noi suntem alibişti. Şi nu se mai iau jucători români în străinătate. Cred că un turneu final bun ne va pune din nou pe hartă din punctul ăsta de vedere. 

Iar fotbalistul român are nevoie de echipe bune. Cred că unul dintre motivele pentru care nu mai avem echipa naţională la nivelul la care am fost e că mulţi dintre jucătorii noştri joacă la nivelul mediu în străinătate, prea puţini la echipe de top. Şi asta se vede", a declarat Dan Alexa la "Un podcast la alt nivel". 

"Are un mare merit Edi. Unul dintre antrenorii români de top"

Întrebat cum crede că i-a fost lui Edi Iordănescu în această campanie de calificare, Alexa a spus că "greu, foarte greu. Foarte greu. Dar a făcut un grup, în primul rând. Şi e incredibil. Discursul jucătorilor, cât de montaţi au fost... a mai atras şi norocul. Au fost meciuri cu noroc clar. Şi ce? Şi dacă am avut noroc, ce? Ce înseamnă? Pe fond de presiune maximă, mai ales. Pentru că echipa asta a fost foarte criticată. Şi el a reuşit să dea încredere, să formeze un grup. Are un mare merit Edi. Şi asta îi vine din educaţie. Nu ştiu cât de bun tactician este, dar cu siguranţă este unul dintre antrenorii români de top, care nu scapă niciun amănunt minuscul din vedere. Şi e foarte dedicat, foarte capacitat în ceea ce face. Eu l-am avut adversar la echipe de club. Tot discursul lui, tot ce a făcut la echipa naţională, mă face să îl apreciez". 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel