Tenis Decizie OFICIALĂ. Tribunalul de Arbitraj Sportiv i-a redus pedeapsa Simonei Halep

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Simona Halep scapă de suspendarea de 4 ani pentru dopaj, dictată de ITIA. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis să reducă drastic această perioadă. 



"Completul de judecată a decis în mod unanim că perioada de suspendare de patru ani impusă de ITIA va fi redusă la o perioadă de nouă luni, începând din octombrie 2022. Suspendarea sportivei expiră, astfel, la data de 6 iulie 2023.

Completul de judecată a ordonat şi descalificarea rezultatelor competiţionale obţinute de doamna Halep din 29 august 2022 până în 7 octombrie 2022, iar asta include predarea punctelor, banilor câştigaţi, şi a trofeelor, dacă există", se arată în comunicatul oficial al TAS.

Astfel Simona Halep poate reveni oricând pe terenul de tenis, pentru că suspendarea ei a expirat deja. 

CITIŢI AICI ÎNTREAGA DECIZIE TAS

"Coşmarul pe care îl trăiesc de un an şi jumătate s-a încheiat. Am avut şansa să îmi prezint apărarea în faţa Tribunalului de Arbitraj Sportiv, să arăt că nu m-am dopat în niciun fel, niciodată. Asta am spus, de altfel, din prima zi în care am fost acuzată. 

Acum aştept decizia cu capul sus, şi am vrut să vă mulţumesc vouă, fanilor, jucătorilor, foştilor jucători, legendelor acestui sport, sponsorilor mei şi tuturor care m-au sprijinit, pentru toate mesajele şi videoclipurile pe care le-aţi făcut pentru mine în această perioadă grea. 

Acest sprijin a însemnat foarte mult pentru mine şi mi-a dat puterea să lupt în fiecare zi pentru pentru a se ajunge la adevăr. 

Voi face publice informaţii despre cazul meu imediat ce le voi primi. 

Binele şi adevărul vor învinge întotdeauna", a transmis Simona Halep imediat după apelul de la TAS. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?