Tenis Declarații acide ale lui Wozniacki despre Halep. Cum răspunde dubla campioană de Mare Șlem la acuzațiile danezei

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Simona Halep a fost învinsă în primul său meci de la revenire, în prima fază a turneului WTA 1.000 de la Miami. Aceasta s-a arătat deranjată de comentariile făcute de daneza Caroline Wozniacki referitoare la primirea cu ușurință de către organizatorii competiției a unui jucător care a fost acuzat de dopaj.



Wozniacki, despre jucătorii acuzați de dopaj și primirea wild-card-uri

După ce Simona Halep a revenit în circuitul feminin de tenis și a fost învinsă în primul tur al turneului WTA 1.000 de la Miami de către Paula Badosa (80 WTA), scor 6-1 4-6 4-6, a realizat mai multe declarații privind prima sa partidă după 18 luni de inactivitate. Totodată, aceasta a comentat câteva afirmații ale adversarei sale, fostul număr 1 mondial, Caroline Wozniacki (129 WTA), care a susținut că participarea jucătorilor acuzați de dopaj nu ar trebui să se desfășoare prin primirea de wild-card-uri (invitații speciale acordate de către organizatori).

Campioana română a putut juca din nou tenis după ce suspendarea sa pentru încălcarea regulamentului antidoping a fost redusă de la patru ani la nouă luni de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în urmă cu două săptămâni. Organizatorii turneului de la Miami i-au oferit un wild-card Simonei Halep, care nu mai figurează în prezent în clasamentul WTA.

Cu toate că multe personalități din tenis, și nu numai, s-au arătat fericite că Simona se bucură, în final, de dreptate, daneza a ținut să precizeze anumite aspecte legate de dopaj, nu tocmai primitoare. Alături de nenumărate persoane care și-au arătat susținerea, și fanii lui Halep au ținut să se bucure de revenire, primind-o pe terenul de tenis cu mult entuziasm, Simona neputându-și stăpâni zâmbetul la începutul partidei de marți seară. 

Pe de altă parte, Caroline a avut o opinie tranșantă despre cazurile de dopaj, în general, făcând aluzie la cazul lui Halep, deși aceasta a declarat că afirmațiile sale nu sunt direcționate către româncă. „Aceasta nu este o critică îndreptată către Simona, ci către cineva care a trișat intenționat, a fost testat pozitiv pentru un produs interzis... Înțeleg că turneele vor vedete, iar aceasta este părerea mea personală, nu cred că acești oameni ar trebui să beneficieze de invitații” a declarat Wozniacki, care a învins-o în primul tur pe Clara Burel, scor 6-1 6-4.

Daneza a continuat explicația, spunând: „Când vrem să revenim, chiar și după ce a fost greșeală, după cum am înțeles, trebuie să o luăm din nou de la bază. Suspendarea Simonei a fost redusă, nu a fost anulată”. Wozniacki a revenit în circuit în vara anului trecut, după ce s-a retras oficial și a născut doi copii, scrie Agerpres.

„Nu am greșit cu nimic, sute de oamenii mi-au arătat dragoste!”

Comentariile acesteia nu fost deloc apreciate de Halep, care s-a întrebat retoric: „De ce a spus asta?!”, explicând, în continuare, că a fost victima unei greșeli: „Nu am greșit cu nimic! Nu am trișat. Nu m-am dopat. Trebuie citită cu atenție decizia TAS, a fost un supliment alimentar contaminat, nu m-am dopat.”

„Comentariul negativ al unei persoane nu este important, pentru că sute de oamenii mi-au arătat dragoste, voi rămâne la acest lucru”, a mai adăugat dubla campioană de Mare Șlem.

Simona Halep a dominat primul set al meciului cu Paula Badosa, pe care l-a câștigat cu 6-1, în fața unui public entuziast și zgomotos, format din foarte mulți români. Cu toate acestea, Simo a întâmpinat multe dificultăți la serviciu, iar pe măsură ce meciul a progresat, aceasta nu a găsit forma care a consacrat-o. Mai mult decât atât, la finalul setului al doilea, Halep a avut nevoie de îngrijiri medicale, dar s-a declarat încântată de calitatea primei sale partide, după o absență atât de lungă.

„„Pot rămâne cu multe lucruri pozitive [în urma meciului împotriva Paulei Badosa]. În opinia mea, am jucat bine. Nu am mai jucat de foarte mult timp, .. a fost un meci foarte dificil împotriva ei. [Badosa] este o jucătoare grozavă, e o sportivă cu un joc solid. Sigur, a fost un meci greu, dar cred că pot spune, în final, că am arătat un nivel de tenis bun.”, a mai comentat Simona Halep.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?