Echipa nationala Declarațiile „tricolorilor” după calificarea în optimile EURO 2024: „Suntem mândri și foarte bucuroși că am putut face fericită o țară întreagă”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Jucătorii echipei naționale au reușit să se califice în optimile de finală ale EURO 2024, după remiza cu selecționata Slovaciei, scor 1-1.„Tricolorii” au reușit calificarea în optimile de finală la EURO 2024, după o remiză cu selecționata Slovaciei, scor 1-1, miercuri seară, pe Deutsche Bank Park din Frankfurt.

Ianis Hagi: „Este o surpriză pentru cei care nu ne cunosc. Suntem învingători”

„Ne-am îndeplinit primul obiectiv și am câștigat grupa. Pe lângă obiectivul fotbalistic, aveam și obiectivul de a scoate lumea în stradă, de a fi mândri de această generație și cred eu că am reușit să o facem. Ne dorim să terminăm acest turneu final cât mai târziu. Suntem la primul turneu final ca echipă, dar avem un tonus bun”, a spus Ianis Hagi, la Pro TV.

Jucătorul de 25 de ani și-a făcut debutul ca titular în formația „tricoloră”, la EURO 2024. Mijlocașul român s-a declarat „pregătit pentru acest moment”, reușind să scoată o lovitură de la 11 metri pentru România, în minutul 36 al meciului cu slovacii.

El a spus că pentru „tricolori”, calificarea în optimile de finală ale Campionatului European nu reprezintă o surpriză: „Este o surpriză pentru cei care nu ne cunosc. Mentorii pe care noi i-am avut de mici copii ne cunosc personalitatea, suntem învingători. Noi nu luăm niciun meci cu gândul la egal, încercăm mereu să mergem la victorie.

Cu aceste rezultate am ridicat ștacheta și va fi greu să ne menținem acolo, dar vom da 100% pentru echipa națională și vom muri pentru acest tricou”, a mai spus Hagi.

Florin Niță: „Vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu”

„Vreau să-i mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot ce ne-a oferit, pentru satisfacția de după meci, că ne-a ajutat să ne atingem obiectivul și că am bucurat o nație întreagă.

Sunt foarte fericit, am muncit împreună, toți suntem egali, ne-am făcut treaba și am făcut tot ceea ce ni s-a spus din partea lui Mister. Mă bucur că fac parte din această minunată echipă, împreună facem istorie pentru această țară frumoasă și sunt foarte fericit”, a declarat Florin Niță, la Pro TV.

„Fanii s-au ridicat la cel mai înalt nivel, i-am simțit și în prima și în a doua repriză. Le mulțumim pentru efortul făcut în această seară, dar și din meciurile trecute. Sunt minunați și le mulțumim pe această cale”, a mai transmis acesta.

Radu Drăgușin: „Ne vom bate cu oricine”

Fundașul în vârstă de 22 de ani a răspuns scurt întrebării unui reporter, respectiv „Au fost oameni care au spus că n-o să avem gol marcat sau punct. Ce le transmiți?”, la care Drăgușin a replicat: „Îi salut pe calea asta”.

De asemenea, jucătorul de la Tottenham a mărturisit că se simte mândru de faptul că el, alături de colegii săi, a reușit să aducă bucurie suporterilor români, după calificarea în optimi: „Un meci decisiv, știam că ei nu trebuie să piardă. Din păcate, am primit gol, dar am reacționat foarte bine și am gestionat excelent după.

Am scos un egal decisiv. Cred că va fi nebunie și mai mare în optimi, e o bucurie incredibilă, suntem mândri și foarte bucuroși că am putut face fericită o țară întreagă. Acesta a fost țelul nostru, să îi facem să se simtă mândri că sunt români. Prin bucuria lor suntem și noi fericiți. Cine-o fi adversar, nu contează, ne vom bate cu oricine, că până acum. Ne-am calificat de pe primul loc, orice e posibil”, a mai spus Drăgușin. 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel