UEFA Europa League Delegarea lui Istvan Kovacs la finala Europa League, catalogată drept "o performanţă istorică"

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Arbitrul român Istvan Kovacs a fost ales de UEFA să fie la centrul partidei dintre Atalanta şi Bayer Leverkusen, din finala Europa League. 



Fostul său coleg, Marius Avram, spune că această delegare reprezintă o performanţă istorică pentru fotbalul românesc. De altfel, pentru Kovacs nu este prima finală europeană. În 2022, acesta a arbitrat finala Conference League, câştigată de AS Roma. 

“Nu m-ar surprinde să îl vedem şi la finala Ligii Campionilor. Pentru Istvan Kovacs este un lucru extraordinar, intră într-o galerie foarte restrânsă de arbitri care au două finale europene. L-am avut pe Rainae, pe Igna și cam atât, deci lista e extrem de scurtă a arbitrilor români care au avut două finale europene. Se adaugă și prezența la Campionatul Mondial, și la EURO care urmează, și la Campionatul Mondial al cluburilor, e o performanță extraordinară, istorică, și nu mă feresc, știi că sunt destul de cumpătat.

E clar că e o performanță istorică pentru el și pentru arbitrajul românesc, a avut un sezon foarte, foarte bun internațional, are 8 meciuri în UCL, dacă nu mă însel, unul în Europa League și urmează și finala, toate astea în acest sezon competițional. Pot să spun, fără niciun fel de reținere, că este o performanță istorică pentru el, pentru arbitrajul românesc la fel, ceva foarte bun, după ce Hațegan a avut acel accident nefericit, Istvan Kovacs, într-un fel, a completat locul și, ca orice om care și-a văzut șansa, a dus-o până la capăt. A speculat, între ghilimele, că are o conotație negativă, să zicem că a speculat cu conotație pozitivă la maxim oportunitatea care i s-a invit să fie singurul român care mai arbitrează la acest nivel. Cu sprijin, fără sprijin, nu contează. Indiferent cât ești de sprijinit, nu-ți dau finale, deci e o recunoaștere a muncii și valorii lui”, a delarat Marius Avram, conform sptfm.ro.

Istvan Kovacs a arbitrat şase meciuri în Liga Campionilor în acest sezon, inclusiv returul sferturilor de finală dintre FC Barcelona şi PSG. El va fi prezent şi la EURO 2024. 

Presa germană îl avertizează pe Xabi Alonso în privinţa lui Kovacs 

”Bayer Leverkusen trebuie să înghită în sec, în timp ce Borussia Dortmund trebuie să fie fericită. UEFA a anunțat arbitrii care vor conduce finalele Champions League și Europa League. Pentru cluburile din Germania, sunt niște reîntâlniri cu niște cunoștințe vechi.

Antrenorul de succes Xabi Alonso probabil că nu are nicio amintire frumoasă din primul său meci în Champions League cu Leverkusen, în octombrie 2022.

Atunci, campionii Germaniei au pierdut cu 0-3 în fața lui Porto pe teren propriu. În acea înfrângere clară, arbitrul român Istvan Kovacs le-a dăruit portughezilor două penalty-uri foarte controversate, dar a avut și decizii care au fost puse la îndoială.

Pe 22 mai, arbitrul român are șansa să se descurce mai bine sau să o distrugă o dată pentru totdeauna pe Leverkusen”, au notat nemții de la tag24.de. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: UEFA Europa League




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?