Echipa nationala Denis Drăguș, pe buzele tuturor după prestația din meciul de debut al naționalei la EURO. Ce părere are Gică Hagi despre „tricolor”

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Gheorghe Hagi a explicat atuurile pe care le are Denis Drăguș, marcatorul celui de-al treilea gol în meciul de debut al naționalei la EURO 2024.Evoluția „tricolorilor” din primul meci de la Campionatul European de fotbal, 3-0 cu Ucraina, a pus în lumină calitățile multor jucători români. Printre aceștia, Denis Drăguș, care a reușit să aducă cel de-al treilea gol (min. 57) pentru reprezentanta țării noastre, a fost remarcat de numeroase personalități din lumea fotbalului.

Gică Hagi: „Drăguș poate să joace 5 poziții”

„Eu joc de la 18 ani cu el. Vârf. Avea 18 ani. Am jucat cu Vitesse și a dat 3 goluri în cupele europene: Drăguș, Ianis, Mățan. Totul se planifică. Ei trec prin etapele prin care se maturizează. Arată altfel. Una e cum arăți la 18 ani și alta e cum arăți la 23, 24 de ani.

Sunt puternici din toate punctele de vedere pentru că ei s-au dezvoltat. Au făcut lucruri, au muncit, au învățat multe pe drum și acum sunt pregătiți de luptă. Eu l-am văzut pe Drăguș de la 14 ani. Jucătorii buni se văd și mai devreme sau mai târziu ies la rampă.

Drăguș poate să joace 5 poziții. De la mijlocaș ofensiv până la orice poziție din atac. Cu Salzburg a jucat număr 6, adică mijlocaș. E un jucător care are calități foarte bune. Nu știu unde va ajunge. El trebuie să ne arate. Când era mic, îl mai comparam cu alte nume pentru a deveni cunoscut”, a declarat Gheorghe Hagi, potrivit Fanatik.

Gică Hagi nu este singura personalitate din fotbalul românesc care a sesizat valoarea pe care o are Drăguș, Marius Șumudică spunând că fotbalistul în vârstă de 24 de ani dispune de calități pe care nu le-a mai văzut în toată cariera sa de antrenor.

Șumudică: „Eu nu am văzut jucător care să plece atât de rapid de pe loc”

„Aveam nevoie de un jucător sub 24 de ani la momentul acela în Turcia. Era rezervă la Standard. Începuse campionatul, jucase vreo patru meciuri, dăduse un gol. Era rezervă. Și a fost și el mulțumit.

Am vorbit 5-10 minute la telefon și l-am convins. A venit, e adevărat, și pe bani mai mulți. La Gaziantep a avut un salariu aproape dublu decât la Standard. Și a făcut un sezon extraordinar, după care a plecat la Trabzon.

Chiar am primit azi multe mesaje din Turcia. Multă lume și în special fanii lui Trabzon sunt foarte fericiți pentru jocul pe care l-a prestat și că au luat un jucător foarte bun.

Eu nu am văzut în viața mea. Am 20 de ani de ani de antrenorat. 8 ani am antrenat în străinătate, în Arabia Saudită sau în Turcia. Și am antrenat jucători cu salarii de milioane. Eu nu am văzut jucător care să plece atât de rapid de pe loc și să aibă o asemenea putere în picioare”, a declarat Marius Șumudică.

Echipa națională a României va înfrunta selecționata Belgiei sâmbătă, 22 iunie, începând cu ora 22:00. Meciul se va desfășura pe RheinEnergieStadion din Köln.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel