Stiri Denis Florin Mihai a cucerit bronzul la Europene de lupte de la Bucureşti

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Medalie de bronz pentru România la Campionatele Europene de Lupte de la Bucureşti. Sportivul român Denis Florin Mihai a cucerit medalia de bronz la cat. 55 kg, stilul greco-roman, marţi, la Campionatele Europene de lupte pentru seniori de la Bucureşti, după ce l-a învins pe georgianul Nugzari Ţurţumia.

Mihai, aflat pe locul 4 în clasamentul mondial al categoriei, medaliat cu bronz la Europenele de anul trecut, s-a impus în faţa liderului mondial după un meci pe care l-a dominat (9-0).

Românul a pierdut meciul său de debut în Sala Polivalentă din Capitală, luni, în faţa lui Raşad Mamadov.

Ţurţumia are în palmares o medalie de aur, una de argint şi două de bronz la Mondiale, una de argint şi trei de bronz la Europene.

România participă cu 30 de sportivi la Europenele de la Bucureşti, câte 10 la fiecare stil, scrie Agerpres.

Visul lui Denis Florin Mihai rămâne medalia olimpică 

"Poate din afară s-a văzut altfel, dar meciul a fost unul foarte greu. Acest sportiv din Georgia, Nugzari Ţurţumia, este campion mondial şi medaliat european de mai multe ori... Ţinând cont că eu sunt la început în lupte, am doar 21 de ani, cred că m-am descurcat destul de bine. A fost o victorie mare azi, dar rămâne şi un regret mare la acest European, deoarece în primul meu meci, cel cu sportivul din Azerbaidjan (n.r. - Raşad Mamadov), am făcut o mare greşeală. Iar greşeala aceea m-a costat din păcate finala mare a acestui European. Obiectivul meu este să urc din ce în ce mai sus, sper că voi obţine un rezultat mai bun la Europenele de anul viitor", a spus sportivul care a adus României prima medalie la acest European.

Denis Mihai speră ca în perioada următoare să urce la categoria 60 kg pentru a putea participa la Jocurile Olimpice din 2028.

"Categoria 55 kg nu este una olimpică, dar eu sper ca anul acesta să particip la un turneu la 60. Dar depinde şi de kilograme, poate voi urca la anul. Oricum, îmi doresc ca la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, cea de peste patru ani, să pot participa şi să câştig o medalie", a explicat el.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel