Echipa nationala Diferenţa dintre juniori români din ţară şi cei de la cluburile din străinătate, analizată de Ionuţ Mazilu

Data publicării:
Foto cu rol ilustrativ: Pexels
Foto cu rol ilustrativ: Pexels

Ionuţ Mazilu, fostul atacant al lui Rapid şi al naţionalei României, a vorbit despre diferenţa dintre juniorii din România şi puştii români care activează la cluburi din străinătate. Ionuţ Mazilu activează acum în staff-ul echipei naţionale U16 a României, alături de fostul său coleg de la Rapid, Nicolae Grigore. Întrebat la Exclusiv Rapid dacă jucătorilor de astăzi le lipseşte răutatea când intră pe teren, Ionuţ Mazilu a spus că, în cazul său, "când intram pe teren se schimba situaţia complet. Eu eram chiar timid când am ajuns la echipa mare a Sportului, spre exemplu. Cel puţin în relaţia cu jucătorii ceilalţi. Dar când intram în teren se schimba total situaţia. Eram mai rău, e adevărat, dar era şi stilul din mine. Şi acum sunt jucători cu valoare. Nu ştiu dacă moi e cuvântul corect, poate sunt alte generaţii. Poate sunt mai delăsători, poate se maturizează puţin mai greu". 

Diferenţa dintre juniorii români din ţară şi cei din străinătate 

"Am fost în străinătate să văd juniori pentru U16, pentru echipa naţională. Şi sunt puţin mai deschişi copiii. Fac totul cu altă deschidere. Se duc la antrenamente la capacitate maximă. Acolo e sistemul de aşa natură, nu poţi face lucrurile diferit, că mama e cine e, sau tata, că joci azi, nu joci mâine. Acolo dacă nu eşti zi de zi la maximum, nu poţi face faţă. Cred că totul e de mentalitate. Dar uşor uşor se schimbă şi la noi, am văzut echipe care lucrează la asta", a mai declarat Ionuţ Mazilu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel