Echipa nationala Diferenţa dintre România 1994 şi România 2024, subliniată de Mircea Lucescu

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Mircea Lucescu, fost selecţioner, a fost întrebat dacă actuala generaţie a naţionalei României, calificată în optimile de finală ale EURO 2024 după ce şi-a câştigat grupa, depăşeşte performanţa obţinută de "Generaţia de Aur" la CM1994."E dificil să spun, mai bine să lăsăm echipa să-şi creeze propria istorie. Echipa din '94 a întâlnit formații precum Argentina sau Columbia. Am venit cu mare entuziasm, cu jucători împrăştiaţi în toate colţurile Europei și au jucat cu încredere deosebită.

Două lucruri sunt foarte importante, starea lor de spirit, unde se poate ameliora totul, iar la capitolul capacitatea mentală, aici am crescut foarte tare. Te face să fii peste nivelul la care eşti considerat. Al doilea e orgaizarea de joc: toţi şi-au făcut datoria. În funcţie de astea, vor creşte şi celelalte”, a declarat Mircea Lucescu la Fanatik. 

Poate trece România de Olanda în optimi? 

Mircea Lucescu a fost întrebat şi dacă România poate învinge Olanda în faza optimilor de finală de la EURO 2024. Meciul are loc marţi, 2 iulie, de la ora 19:00. 

"Da, de ce nu! Entuziasmul care este la echipa naţională, determinat de prezenţa suporterilor români, înseamnă mult. Nu cred că există vreo echipă naţională cu o astfel de susţinere în Germania. În finalul competiţiei vor conta mult jucătorii de rezervă, pentru că pot fi decisivi.

După meciul cu Ucraina ne-am dus prea departe și a venit duşul rece cu Belgia. Ce au reuşit cei din staff după, să refacă moralul echipei, e extraordinar", a mai spus Mircea Lucescu. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel