Fotbal international Din 2027, UEFA va avea un nou preşedinte. Aleksandr Ceferin a anunţat că nu va mai candida la şefia forului european

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Aleksandr Ceferin a anunţat că acesta este ultimul său mandat la şefia UEFA. 



Preşedintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, a decis să nu candideze pentru un nou mandat în 2027, a anunţat el, joi, în timpul Congresului forului fotbalistic european de la Paris, potrivit agenţiilor internaţionale de presă.

Am decis, în urmă cu vreo şase luni, să nu candidez din nou în 2027. Motivul este că, după o vreme, fiecare organizaţie are nevoie de sânge proaspăt, dar mai ales că am fost departe de familie timp de şapte ani, a afirmat Ceferin, într-o conferinţă de presă.

Sunt obosit de Covid, obosit de două războaie, obosit de proiecte fără rost precum aşa-numita Super-Ligă, a mai spus slovenul.

Ceferin, care este preşedintele UEFA din 2016, nu va profita astfel de amendamentul aprobat de Congresul UEFA de la Paris care i-ar fi permis să candideze în 2027. El a fost reales anul trecut în funcţie fără a avea un adversar, scrie Agerpres.

Ceferin face apel la unitate 

Ceferin a făcut apel la unitatea fotbalului pentru a apăra un model bazat pe solidaritate, împotriva celor care vor să se dividă vorbind despre piaţa liberă pentru a continua să crească în ego, putere şi bani, transmite EFE.

Ceferin s-a exprimat astfel joi în primul său discurs la cel de-al 48-lea Congres Ordinar al UEFA, de la Paris, în care a asigurat că Superliga este ca mărul Albei ca Zăpada şi a reamintit că organismul european sărbătoreşte anul acesta cea de-a 70-a aniversare, timp în care a ajutat să construiască acest model european, cu valori, solidaritate, promovări şi retrogradări.

Avem nevoie de unitate europeană, pentru că nu o avem. Fotbalul european este unul dintre simbolurile Europei. Unitatea este singurul lucru care ne poate salva, chiar şi în fotbal. Unii oameni încearcă să calce în picioare, sunt indivizi care vor să ne împartă vorbind despre piaţa liberă pentru a continua să crească în ego-ul lor, în puterea şi banii lor. Nu toată lumea poate cumpăra fotbalul, a spus slovenul.

Ceferin a fost foarte critic faţă de Super Liga europeană şi susţinătorii săi, care, doresc să câştige mai mulţi bani, putere, prestigiu şi vor să fie superiori. El a vorbit despre posibilităţile care se vor deschide prin Liga Campionilor reînnoită din sezonul trecut, cu mai multe partide, mai multă egalitate şi mai mulţi bani.

70 de ani de istorie, tradiţie, pasiune, unitate, curaj şi creativitate nu pot fi lăsaţi pe dinafară, mai ales când cele mai interesante capitole nu sunt încă scrise. Fotbalul se bazează pe tine, le-a spus Ceferin delegaţilor, înainte de a avea o menţiune specială pentru germanul Karl-Heinz Rummenigge, care îşi părăseşte postul din Comitetul Executiv ca reprezentant al Asociaţiei Cluburilor Europene (ECA). 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Fotbal international




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?