Superliga Romaniei Dinamo București se desparte de șase jucători. „Această călătorie a ajuns la capăt...”

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Clubul de fotbal din „Ștefan cel Mare” a făcut anunțul pe rețelele de socializare, mulțumindu-le jucătorilor pentru aportul adus la echipă în acest sezon.Dinamo începe reconstrucția lotului pentru sezonul viitor

Clubul de fotbal Dinamo București a anunțat, joi, pe pagina oficială de Facebook, despărțirea de șase jucători, la finalul acestui sezon. Aceștia sunt Gonçalo Gregório, Daniel Iglesias, Domagoj Pavičić, Ricardo Grigore, Neluț Roșu și controversatul Edgar Ié.

„Mulțumim!

Dinamo este emoție, Dinamo înseamnă bucurie, Dinamo reprezintă, pentru fiecare dintre noi, o călătorie în alb și roșu spre elită. Mersul fotbalului are însă și altfel de clipe, de încheiere a raporturilor contractuale, de mulțumiri publice.

Această călătorie a ajuns la capăt pentru o parte dintre componenții echipei noastre, aflați la final de contract cu Dinamo. Din Academie, de două sezoane, un campionat sau o jumătate de an, fiecare dintre ei a încercat să ridice nivelul echipei.

Unii au reușit, alții, nu. Nu ne rămâne decât să le mulțumim că au îmbrăcat, cu mândrie, tricoul lui Dinamo și să le urăm mult succes în carieră!”, a transmis clubul de fotbal, pe rețelele sociale.


Atacantul portughez Gonçalo Gregório a adunat 41 de jocuri pentru Dinamo și a marcat opt goluri.

Mijlocașul spaniol Daniel Iglesias a evoluat în 67 de jocuri, marcând șase goluri.

Mijlocașul croat Domagoj Pavičić a reușit să înscrie un gol în 20 de meciuri.

Fundașul Ricardo Grigore a evoluat în 113 partide pentru Dinamo și a marcat șapte goluri.

Mijlocașul Neluț Roșu a adunat 60 jocuri, înscriind un gol.

Fundașul Edgar Ié a evoluat doar în cinci jocuri în tricoul lui Dinamo.

Kopic rămâne pe poziții la Dinamo

Croatul Zeljko Kopic a preluat banca tehnică a clubului de fotbal din „Ștefan cel Mare” în luna decembrie, reușind, în cele din urmă, să salveze echipa de la retrogradare.

Antrenorul a explicat, într-o conferință de presă întreprinsă joi, că obiectivul dinamoviștilor din sezonul viitor al SuperLigii va fi calificarea în play-off, chiar dacă echipa a fost la un pas să părăsească primul eșalon de fotbal.

„Am știut unde vin, știam ce înseamnă Dinamo și ce fel de club este. Un club mare, iar oameni trăiesc pentru acest club. Și după șase luni, în care am văzut oameni care vin peste tot lângă echipă, că avem 30.000 de suporteri la stadion, înțeleg și simt situația mult mai bine. Știu că am o responsabilitate mare și tot ce facem este pentru ca Dinamo să devină o echipă mai bună.

Nu putem schimba totul pentru noapte, dar ne putem asigura că vom progresa. Puțină lume a crezut atunci când am venit la Dinamo că putem rămâne în prima ligă. Eu însă am crezut și am muncit pentru asta, am dat totul pentru a ne atinge acest obiectiv, iar pe viitor, important este să dăm totul ca Dinamo să devină mai bună, pentru că știu că suporterii s-au săturat de situația din ultimele sezoane. Respect România, respect Dinamo.

Știu că parte din ADN-ul lui Dinamo trebuie să fie jucătorii români, dar ceea ce contează în cele din urmă este calitatea. Dacă vom găsi jucători români cu acest ADN, va fi foarte bine. Știu că obiectivul nostru este să luptăm pentru primele șase locuri, dar mai presus de asta oamenii trebuie să simtă că Dinamo este pe drumul cel bun”, a declarat Kopic.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?