Superliga Romaniei Dinamo şi-a luat portar din playoff-ul Ligii 2. 15 meciuri fără gol sezonul trecut

Data publicării:
Facebook Dinamo Bucureşti
Facebook Dinamo Bucureşti

Dinamo a anunţat un nou transfer. De această dată, este vorba despre un portar. "Bine ai venit, Alexandru ROȘCA!

Dinamo București și CSC Șelimbăr au ajuns la un acord privind transferul definitiv al portarului Alexandru Roșca.

Pe numele său complet, Alexandru-Vasile Roșca-Ailiesei s-a născut la Iași pe 12 noiembrie 2003.

1.86 m, Alex a evoluat în 28 de partide în Liga a 2-a și într-un meci de Cupa României în sezonul recent încheiat. Din cele 29 de apariții, în 15 nu a primit gol.

În anii trecuți, Alexandru a mai trecut pe la UTA Arad, Crișul Chișineu și Progresul Pecica și a fost convocat și la reprezentativa U21 a României.

Alexandru Roșca va apăra poarta echipei noastre până în 2028", transmit dinamoviştii. 

Dinamo nu luptă momentan pentru cupele europene 

Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, transmite că participarea în cupele europene nu reprezintă, momentan, un obiectiv pentru echipă. 

Declaraţia sa vine în ciuda faptului că la reunirea lotului, mulţi jucători au spus că vor ca Dinamo să se lupte pentru un loc în playoff-ul Ligii 1. 

"Nu vrem să ne grăbim, apropo de litigii care pot apărea. S-a rezolvat litigiul cu domnul Rednic, dar nu e definitiv. În martie am pierdut focusul pe ieşirea din insolvenţă, din cauza poziţiei sportive. Era irelevant dacă ieşim sau nu din insolvenţă, cât timp eram foarte jos din punct de vedere sportiv. 

Dinamo, la momentul ăsta, ca structură de club, nu e pregătită de cupele europene. Clubul se reclădeşte greu, şi sportiv şi administrativ. Participarea în cupele europene, de pe un loc care ar permite lucrul ăsta, nu ar fi benefică pentru Dinamo, pentru că nu e pregătit clubul structural pentru asta. Oricine îşi doreşte să facă performanţă mai mare. Dar participarea în cupele europene implică o organizare, o structură a clubului, implică mai mult de jucatul unui meci. Vorbim de alt nivel faţă de campionatul României. 

În primul rând, trebuie să fim structuraţi mai bine pentru a putea organiza astfel de evenimente. În al doilea rând, baza de selecţie pentru jucători trebuie să fie alta. Trebuie să avem un grup solid, de cel puţin 15-16 jucători. Şi un grup de 30 de jucători care să poată facilita participarea în cupele europene şi în campionat", a declarat Andrei Nicolescu la Fotbal Club. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?