Handbal Dinamo transferă din Bundesliga... la handbal

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

CS Dinamo înregistrează un transfer de marcă şi se pregăteşte intens de grupele Ligii Campionilor. Managementul echipei de handbal masculin CS Dinamo Bucureşti a anunţat, miercuri, transferul lui Frederik Ladefoged, primul danez care va evolua la clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare.

Frederik Ladefoged Blazejewicz, un danez în vârstă de 28 de ani, care vine din Bundesliga, de la HC Bergischer, a semnat un contract pe doi ani, precizează clubul pe pagina sa de Facebook.

Frederik Ladefoged (2,01 m) evoluează pe postul de pivot, dar este totodată un specialist al apărării, în zona centrală. În ultimul sezon din Bundesliga, el a marcat 122 de goluri, în 33 de meciuri din cele 34 pe care echipa sa le-a disputat (medie de 3,5 goluri de meci). Evoluţiile sale din cel mai puternic campionat din lume, procentajul său de reuşite (medie de 70,5%), îl recomandă ca pe un jucător valoros, care poate ajuta Dinamo în EHF Champions League.

Vicecampion mondial de juniori U20 cu echipa naţională a Danemarcei în anul 2017, Ladefoged şi-a început cariera la Team Tvis Hostelbro (Danemarca). A mai jucat la Skanderborg Aarhus (2016-2018), SonderjyskE (2018-2022) şi HC Bergischer (2022-2024).

Dinamo i-a mai transferat pentru noul sezon pe interul dreapta muntenegrean Branko Vujovic (TVS Hannover Burgdorf), pe interul stânga brazilian Haniel Langaro (FC Barcelona), pe portarul Ionuţ Iancu (CSA Steaua) şi pe interul dreapta sârb Darko Djukic (RK Vardar Skopje), scrie Agerpres.

Dinamo va juca în grupele Ligii Campionilor sezonul viitor, fiind beneficiara unui wild-card. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Handbal
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel