Superliga Romaniei Dinamoviştii laudă ieşirea lui Vassaras. Şeful CCA a explicat fazele controversate din ultima etapă. "Un semn de necesar respect pentru suporteri, jucători, cluburi"

Data publicării:
Foto de la topntp26, Freepik
Foto de la topntp26, Freepik

Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, laudă declaraţiile lui Kyros Vassaras, şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor, care a analizat fazele controversate din ultima etapă. Conducătorul lui Dinamo Bucureşti spune că ar fi util ca toate fazele controversate să fie motivate public în cel mult 48 de ore de la disputarea unui meci. 

"Domnul Kyros Vassaras și-a exprimat public opinia în legătură cu două faze controversate din această etapă. Un gest normal. Care ar fi indicat să se repete în fiecare etapă. Propun Comisiei Centrale a Arbitrilor să instituie regula ca fiecare fază controversată, decisă de VAR, cu implicații directe asupra scorului final, să fie motivată public și oficial în cel mult 48 de ore. Ar fi o abordare în beneficiul fotbalului românesc. O responsabilizare a arbitrilor. O posibilitate de a consolida reputația CCA. Un semn de foarte necesar respect pentru suporteri, pentru jucători, pentru cluburi și pentru toți cei implicați în acest fenomen", a scris Andrei Nicolescu pe Facebook. 

Vassaras spune că la Dinamo - Hermanstadt a fost dat un offside greşit 

Şeful CCA a contrazis una dintre deciziile arbitrilor din meciul Dinamo - Hermanstadt, când sibienii au fost la un pas să egaleze. 

Concret, în minutul 41, când tabela arăta 1-0 pentru Dinamo, Dario Velkovski a vrut să degajeze o minge, dar l-a lovit pe colegul său, Moura. Mingea a sărit apoi la Balaure, care a centrat în faţa porţii, de unde Ianis Stoica a şutat la poartă, însă Răzvan Patriche a respins din faţa liniei porţii. Arbitrii au semnalat offside la această fază, dar Vassaras nu e de acord. 

"În momentul în care mingea este jucată, doi jucători de atac se află în poziție de ofsaid, fără să influențeze adversarul. Apărătorul, având controlul mingii, o degajează din interiorul propriei suprafețe de pedeapsă. Mingea, după ce lovește corpul unui coechipier al apărătorului, ajunge la un atacant aflat în poziție de ofsaid, atacant ce are o ocazie de a marca. Atacantul nu trebuie sancționat pentru poziția sa. Mingea trimisă de atacant către poartă este oprită de un alt apărător aflat pe linia porții.

Arbitrii video verifică situația de gol, analizând dacă mingea a depășit în întregime linia porții. Nu avem tehnologia Goal-line, dar imaginile disponibile de la camerele de pe stadion demonstrează că nu există o dovadă clară a golului. Decizia corectă este ca jocul să continue", a transmis şeful CCA, conform FRF.ro

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Superliga Romaniei
logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel