Echipa nationala Doar doi fotbalişti din lotul României la EURO 2016 mai sunt la naţională. Mulţi s-au retras deja din activitate

Data publicării:
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Ultimul turneu final de Campionat European la care a participat România a avut loc în 2016. În Franţa, selecţionerul de atunci, Anghel Iordănescu, a luat 23 de jucători. Doar doi fotbalişti din acel lot mai sunt astăzi la naţională. 



România s-a calificat la EURO 2024, care va avea loc în Germania, după ce a câştigat grupa din care au mai făcut parte Elveţia, Israel şi Kosovo. Cu o apărare solidă, doar 5 goluri primite în 10 meciuri, România a câştigat grupa cu 5 puncte avans, după ce în ultimul meci, la Bucureşti, a învins Elveţia cu 1-0. Edi Iordănescu a schimbat din temelii naţionala în ultimii doi ani, doar doi dintre oamenii care au făcut parte din lotul de la EURO 2016 fiind încă în echipă. 

În 2016, Anghel Iordănescu a mizat pe trei portari la EURO. Aceştia au fost Ciprian Tătăruşanu, retras între timp de la echipa naţională, Silviu Lung Jr şi Costel Pantilimon (n.r. retras din activitate). Tătăruşanu şi Silviu Lung jr sunt încă în activitate, dar nu mai sunt în vederile selecţionerului. Titularul postului de portar a fost, în campania de calificare, Horaţiu Moldovan, portarul celor de la Atletico Madrid, transferat în această iarnă de la FC Rapid, însă Edi Iordănescu i-a mai avut în lot şi pe Ionuţ Andrei Radu, Ştefan Târnovanu sau Marian Aioani. De altfel, acum toată lumea se întreabă cine va fi titular la EURO, în condiţiile în care Moldovan nu a jucat niciun minut pentru Atletico de la transfer, iar şansele să o facă sunt mici, iar Marian Aioani şi Ştefan Târnovanu sunt titulari de drept la FC Rapid, respectiv FCSB. 

Dintre fundaşii luaţi de Anghel Iordănescu la naţională pentru EURO 2016, niciunul nu mai este în vederile tricolorilor. În Franţa au mers atunci Cristian Săpunaru, Alexandru Măţel, Vlad Chiricheş, Valerică Găman, Dragoş Grigore, Cosmin Moţi, Răzvan Raţ şi Steliano Filip. 

Între timp, Edi Iordănescu a schimbat linia de fund, mizând pe Andrei Raţiu, Radu Drăguşin, Andrei Burcă şi Nicuşor Bancu. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile până la vară, însă ştim deja că Edi Iordănescu mizează pe unitatea grupului, ceea ce ne face să credem că tot aceştia patru sunt în pole-position pentru posturile de titulari. 

La EURO 2016 au mai fost prezenţi Mihai Pintilii (actualmente pe banca celor de la FCSB), Ovidiu Hoban, Andrei Prepeliţă (şi el devenit antrenor între timp), Adrian Popa, Gabriel Torje, Alexandru Chipciu, Lucian Sânmărtean, Bogdan Stancu, Claudiu Keşeru şi Florin Andone. 

Doar 2 fotbalişti de la EURO 2016 mai sunt în vederile echipei naţionale şi în 2024 

Nicolae Stanciu şi Denis Alibec au făcut parte din lotul României pentru EURO 2016 şi sunt şanse mari să îi vedem pe teren şi la EURO 2024. Nicolae Stanciu este chiar căpitanul echipei naţionale, în timp ce Denis Alibec este marcatorul din victoria României cu Elveţia, de pe Arena Naţională, care a consfinţit câştigarea grupei de calificare. Cu toate astea, Alibec a fost avertizat că trebuie să se menţină la un nivel ridicat, chiar şi după transferul în Qatar, la Al Muaither. 

Nicolae Stanciu joacă la Damac, în Arabia Saudită, sub comanda lui Cosmin Contra. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Echipa nationala




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel