Turnee ATP Doar un tenismen din TOP 10, în semifinalele de la Madrid. Programul meciurilor de pe zgura spaniolă

Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Singurul tenismen din TOP 10 al circuitului de tenis masculin care s-a calificat în semifinalele de la Madrid Open este rusul Andrey Rublev.



Taylor Fritz - Andrey Rublev, pentru un loc în finală

Prima semifinală a turneului din Spania îi va pune în scenă pe Taylor Fritz (13 ATP) și pe Andrey Rublev (8 ATP). 

Americanul a trecut miercuri de argentinianul Francisco Cerundolo (21 ATP), scor 6-1 3-6 6-3, după o oră și 47 de minute de joc, reușind să se califice în penultima fază a turneului ATP Masters 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 7.877.020 de euro. Adversarul său de vineri, Andrey Rublev, l-a eliminat miercuri, pe spaniolul Carlos Alcaraz, numărul 3 mondial și deținătorul trofeului, în trei seturi, 4-6 6-3 6-2.

Duelul dintre aceștia va începe la ora 17:00. Ei s-au mai întâlnit în circuit de opt ori, americanul conducând cu 5-3 în meciurile directe.

Felix Auger-Aliassime - Jiri Lehecka, a doua semifinală de la Madrid

După retragerea primului favorit la câștigarea trofeului, Jannik Sinner (2 ATP) în faza sferturilor de finală, canadianul Felix Auger-Aliassime (35 ATP) s-a calificat direct în semifinalele competiției. Acesta îl va întâlni pe cehul Jiri Lehecka (31 ATP), care a trecut de Daniil Medvedev (4 ATP), după câștigarea primului set al partidei, urmată de o retragere a rusului din meci. Favoritul 3 al turneului s-a accidentat la șoldul drept, fiind nevoit să abandoneze la finalul primei manșe, pierdute cu scorul de 4-6.

Medvedev a primit îngrijiri pe teren după primele cinci game-uri, iar apoi după alte două, renunțând la finalul primului set.

Întrebat dacă participarea sa la turneul ATP Masters 1.000 de la Roma este în pericol, Medvedev a comentat: „În acest moment, da. Însă trebuie să văd rezultatele examenelor medicale și să discut cu echipa”.

CITEȘTE ȘI Reeditarea finalei de la Madrid 2023. Duelul dintre Swiatek și Sabalenka pentru câștigarea trofeului

Meciul dintre Auger-Aliassime și Lehecka se va desfășura tot în data de 3 mai, vineri, începând cu ora 21:00. Singura înfruntare dintre cei doi s-a realizat anul trecut, în cadrul turneului de Mare Șlem din Australia, când cehul a învins în patru seturi, scor 4-6 6-4 7-6(2) 7-6(3).

Lehecka, în vârstă de 22 de ani, va juca prima sa semifinală a unui turneu ATP Masters 1.000, potrivit Agerpres.

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Turnee ATP




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?