Stiri Doliu în fotbal. A murit omul care l-a adus pe Maradona la Napoli, Totonno Juliano

Data publicării:
Fotografie de la Tucă Bianca:, Pexels
Fotografie de la Tucă Bianca:, Pexels

Fanii lui Napoli sunt în doliu. 



Italianul Antonio "Totonno" Juliano, fostul jucător legendar al echipei Napoli, campion european cu echipa Italiei şi unul din artizanii aducerii lui Diego Armando Maradona la clubul italian de fotbal, a decedat, miercuri, la vârsta de 80 de ani, informează agenţia EFE.

Juliano s-a născut la Napoli şi a jucat timp de 17 ani (1961-1978) sub tricoul echipei napolitane, dintre care 12 cu banderola de căpitan, iar cariera şi-a încheiat-o la Bologna.

El a câştigat două Cupe ale Italiei (1962 şi 1976), o Cupă Alpină (1966) şi a fost de 18 ori selecţionat în naţionala Italiei, cu care a câştigat EURO 1968 din Italia, fiind şi vicecampion mondial în 1970, la Ciudad de Mexico. El a participat şi la Cupele Mondiale din Anglia (1966) şi Germania (1974).

La încheierea carierei sportive, emblematicul jucător al lui Napoli a fost cooptat în consiliul de administraţie al clubului în anii 1980, alături de preşedintele de la acea vreme, Corrado Ferlaino, contribuind decisiv la aducerea lui Maradona în 1984, transfer care a schimbat istoria clubului.

"Este una din cele mai triste zile din istoria lui Napoli. A murit Antonio Juliano, a transmis clubul într-un comunicat, conform Agerpres.

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel