Volei Doliu în voleiul feminin. A murit Ruxandra Dumitrescu, fostă jucătoare a naţionalei României, dar şi a Greciei

Data publicării:
Fotografie de la Tucă Bianca:, Pexels
Fotografie de la Tucă Bianca:, Pexels

Ruxandra Dumitrescu a murit, la vârsta de doar 46 de ani. 



Anunţul despre decesul Ruxandrei Dumitrescu, care în prezent antrena la Alpha Volleyball Sibiu, a fost făcut de reprezentanţii Federaţiei Române de Volei. 

"Drum lin spre stele, Ruxi Dumitrescu! 

O veste groaznică în voleiul feminin românesc! Duminică seara, la doar 46 de ani, ne-a părăsit Ruxi Dumitrescu, o fostă mare jucătoare care a evoluat atât pentru naționala României, cât și pentru cea a Greciei. Născută la Rm. Vâlcea, a jucat în prima ligă la Dacia Pitești.

Apoi a plecat în Grecia, a fost căpitan la Panathinaikos Atena și cea mai bună jucătoare a Greciei la Jocurile Olimpice de la Atena 2004. În semn de respect, grecii au retras tricoul cu numărul 10 în momentul în care ea a anunțat că nu va mai juca volei.

Revenise în țară și era antrenoare la Alpha Volleyball Sibiu, un club privat. Din păcate, inima ei s-a oprit duminică seara, pentru totdeauna. Îi vom păstra vie amintirea! Drum lin, spre stele, Ruxi Dumitrescu!", au scris cei de la Federaţia Română de Volei pe Facebook.  

A jucat cu naţionala Greciei la Olimpiada din 2004

Ruxandra Dumitrescu a participat cu naţionala României la Campionatul Mondial din 1994, din Brazilia, dar şi cu naţionala Greciei la Olimpiada din 2004, de la Atena. La nivel de club, a jucat la Dacia Piteşti, între 1994 şi 1997, iar din 1997 a semnat cu Vrilissia Atena, unde a jucat până în 2003. A câştigat acolo un campionat, trei cupe ale Greciei, dar şi o medalie de bronz la Cupa Europei. 

Ulterior, a mai jucat 7 ani la Panathinaikos, cu care a câştigat şase titluri, cinci cupe şi a jucat finala Cupei CEV. Panathinaikos a retras numărul 9 în onoarea ei. 

În 2009, Ruxandra Dumitrescu a fost votată cea mai valoroasă jucătoare a campionatului din Grecia. 

Autorul articolului: Florin Răvdan | Categorie: Volei




logo icon Articole asemănătoare
logo icon Cele mai noi articole
logo icon Cele mai citite

DC Media Group Audience
pixel