Tenis Dominic Thiem confirmă oficial retragerea din tenis. Mesajul transmis de austriac

Data actualizării: | Data publicării:
Agerpres
Agerpres

Confruntat cu o accidentare la încheietura mâinii drepte în anul 2021, tenismenul austriac a decis ca actualul sezon să pună capăt carierei sale profesioniste de tenis.Thiem intră în clubul tenismenilor „retrași” de accidentări

Dominic Thiem a reușit să ajungă pe locul 3 ATP în carieră, câștigând și un titlu de Mare Șlem. Veștile retragerii au fost vehiculate încă de la începutul acestei săptămâni, doar că anunțul oficial al austriacului a fost făcut în urmă cu câteva minute. Acesta a afirmat că se va retrage la finalul actualului sezon, decizia fiind luată în urma rezultatelor slabe din ultimii ani, cauzată de accidentarea suferită la încheietura mâinii drepte, în anul 2021.

Din ultimele informații ale presei austriece, se pare că Thiem ar dori să își ia rămas bun de la fani în cadrul unui turneu „de acasă”, din Viena, desfășurat în perioada 21 - 27 octombrie. 

Dominic Thiem are 31 de ani și a reușit să cucerească 17 titluri ATP în carieră, dintre care și un trofeu de Grand Slam, la US Open 2020.

„Bună tuturor! 

Vreau să vă transmit un mesaj foarte important - un mesaj trist dar în același timp fericit... Sezonul 2024 va fi ultimul pentru mine. Îmi voi încheia cariera la finalul anului. Sunt câteva argumente pentru retragerea mea: desigur, încheietura mâinii, care nu este exact așa cum ar trebui și cum aș fi vrut să fie, dar și instinctul meu. M-am gândit deja să iau această decizie de foarte mult timp. M-am gândit cu foarte multă atenție la asta. Desigur, m-am gândit și la întregul meu parcurs de până acum, care a fost incredibil.

Am avut succes, am câștigat trofee pe care nu visam că le puteam câștiga. Călătoria mea în tenis a fost incredibilă, cu suișuri și coborâșuri, cu experiențe extraordinare de care sunt foarte recunoscător. În final, am ajuns la concluzia că încheierea carierei mele la finalul sezonului este cea mai bună decizie. Sunt foarte fericit în legătură cu asta și abia aștept să văd ce îmi va oferi viitorul.”, a fost mesajul transmis de Dominic Thiem, pe rețelele de socializare. 

Autorul articolului: Iulia Horovei | Categorie: Tenis

DC Media Group Audience
pixel
Iti place noua modalitate de votare pe DCSport.ro?